- Familjen Larsson & livet -

EBay-oskulden är tagen!

Publicerad 2015-01-30 16:55:17 i Shopping


Yes. Då har man testat att beställa sin första pryl via EBay. Det blev en lampa till barnen. Har tittat på den i evigheter, men stannat vid just att bara titta. Nu slog jag till. Kommer att bli perfekt i deras rum. 


Kan ju vara så att ugglorna har fått lite konkurrens nu. I form av ett annat djur. En panda. Hur söta är dom inte? Åh!




VABruari

Publicerad 2015-01-30 13:03:58 i Vardagliga ting


Vi är inte inne i februari aka VABruari riktigt ännu, men nästan. Och ja, förkylningen kom som ett brev på posten. Vi är krassliga allihopa nu. Värst är det såklart för barnen. Tilde sov till 8.15 igår och när hon vaknade såg hon inte pigg nog för att vara på dagis. Så vi tog en hemmadag, jag & kidsen.

På eftermiddagen for vi och kollade fotboll. Inomhus. Trodde att det skulle vara en uppvärmd hall, men det var kyligt där inne. Vi satt med jackor på oss. Eddie låg nerbäddad i vagnen i full mundering. På kvällen när vi kom hem, var jag så frusen. Fick värsta frossan. Trodde att jag skulle frysa ihjäl. Jag som annars är väldigt varm av mig. Så nu i efterhand, var det kanske inte mitt smartaste drag att åka & kolla fotboll. Om än det var inomhus.



Tilde ligger just nu och vilar. Det hör inte till vanligheterna. Då vet man att hon inte är kry. För även om hon kan vara supertrött vissa dagar, så totalvägrar hon att vila på dagtid. Envis som en åsna.

Hoppas att denna omgången av förkylningen inte blir så långvarig. Funky Kidz drar igång nästa vecka. Och jag har en tjej som håller på att längta ihjäl sig!


Mörkrädd

Publicerad 2015-01-29 12:01:00 i Vardagliga ting

 
Det är väl ingen nyhet att det finns gott om puckon där ute. Jag har tänkt väldigt mkt på det här med att lägga ut bilder på barnen. Tidigare har jag inte tänkt så mkt på det, utan jag har velat dela med mig av bilder på barnen till nära och kära. Men det jag inte har tänkt på, är att vem som helst faktiskt kan se dessa bilder i bloggen och på instagram. Och senast i förra veckan så var det någon som stal bilder på en annan tjejs barn & skrev att det var hennes. Det gjorde mig rädd och jag kände ett obehag inombords. Så därför har jag beslutat mig för att inte lägga ut bilder på barnens ansikten i bloggen längre. Kommer fortsätta att blogga öppet, men bilderna kommer att ändras. Jag har även gjort min instagram privat och kommer att rensa bort folk som jag inte känner. Jag kommer att lägga ut bilder på barnen på mitt privata konto så att de som jag känner får ta del av barnen m.m om de vill.
 
Har skaffat mig ett till konto på instagram. Det kommer att vara ytligt och där kommer inga bilder på barnens ansikten att visas. Så för de som vill följa, så heter jag sainsola på mitt öppna insta-konto.
 
Puss på er!

Trotsig unge

Publicerad 2015-01-27 20:10:00 i Tilde 2-4 år


Detta är alltså Tildes konstverk. På väggen. Med en bläckpenna. Jippie. Och vi bor i en hyresrätt. Konstverket är resultatet av när hon fick en "time out" och blev inskickad på sitt rum för att lugna ner sig. Då protesterade hon genom att måla på väggen. Tröttsamt är bara förnamnet. När jag frågade henne varför hon hade ritat på väggen, så fick jag till svar... "...därför att jag ville!"
 
Ja, vad säger man?
 
 
 
 

Stor mage

Publicerad 2015-01-27 10:05:12 i Livet


Förra veckan fick jag kommentaren av min 3-åring som var ett wake-up-call för den här mamman...

" Mamma, varför har du så stor mage?"

Ja, vad svarar man på det? Hade lust att säga "käften unge", men så får man inte säga. Sa istället att hon och hennes bror har ju bott där inne...så det är därför magen är stor.

" Jag vill oxå ha en stor mage..."

Nä, lilla vän... Det vill du inte!




Jag och min man har bestämt oss för att köra ett sockerfritt februari. Känns skönt att han vill haka på mina tokiga idéer som jag får i tid och otid. Någon annan som vill haka på oss? 


Pappa 60 år

Publicerad 2015-01-26 15:35:22 i Familjen

 
I lördags blev min fina lilla pappa 60 år. Pappa smet från allt firande och kom ner till oss. Jag ville ju uppvakta honom på något sätt, så jag bjöd på 3-rätters middag här hemma hos oss. Bjöd hem Robbans föräldrar också. Blev ett lugnt och stillsamt firande, men jag tror att födelsedagsbarnet blev nöjd ändå. 
Min finaste papps! Han är världens bästa, även om jag ibland kan få frispel på honom. Men han finns där för en, när man än behöver honom. Och jag är glad över att han är så delaktig i mina barns liv ändå, trots att vi bor 150 mil ifrån varandra. Han ringer varje dag för att kolla läget. Han är fantastisk, på allt sätt och vis... Även om han är lite tjurig ibland...
 


Det enda pappa önskade sig, var en god tårta. Gjorde denna åt honom. Och det verkade som att den blev uppskattad. Sedan fick han en weekend-resa till Prag av oss i höst. Ser verkligen framemot den!

 
 

Ätande barn

Publicerad 2015-01-26 15:18:30 i Eddie 0-1 år

 
Eddiemannen har ätit gröt i några veckor. Fått "smaksensationer" sen han blev 4 månader. Förra veckan blev det barnmat för hela slanten. Trodde att vi skulle få kämpa med maten länge, men det tog bara en ynka måltid med rynkande på näsan och kväljningar . Dagen efter åt han som en häst och "mmmm":ade efter varje sked. Så numera har han slutat helt med ersättningen. Vi har introducerat välling, vilket gick smärtfritt. Så numera är han en stor kille som äter vanlig mat och dricker välling.
 
Så här ser hans matrutiner ut på ett ungefär:
 
Morgon: välling (om han vaknar tidigt)
Frukost: en portion gröt
Lunch: barnmat
Mellis: Fruktpuré eller yoghurt
Middag: barnmat
Kvällsmål: en portion gröt
 
Är han fortfarande hungrig innan han ska sova, så får han en flaska välling.
 
 
 

Inte min dag idag.

Publicerad 2015-01-26 15:06:26 i Vardagliga ting

 
 
Natten har varit sisådär. Eddie är förkyld och nappen har åkt ut och in hela natten. Man ligger på helspänn och lyssnar hur han andas. Så för att sammanfatta natten, så kan man väl säga att den har varit kass. Jag är trött. Less. Och känner mig bara sådär allmänt irriterad.
 
Gick in på EBO (hyresvärden) och kollade om där var några lediga lägenheter ute nu. Och till min förvåning, så var där 2 stycken fyror ute. Skulle anmäla intresset på dom, men då hade vi tydligen tackat nej(?) för många gånger. What? Så Robban har fått kontakta EBO för att reda upp detta strul. Och tydligen så var det bara en människa på hela jävla EBO som kunde upphäva den här spärren vi har fått, så vi får vänta till imorgon innan vi kan anmäla intresset. Detta gjorde mig så lack. Det är inte första gången dom har några "hitte på"-regler. Så jävla tröttsamt. Vi har tidigare förlorat en massa kötid för att vi hade missat att man skulle logga in på EBO minst en gång i halvåret.
 
Idag är en sån där dag, då allt bara är blääää....
 
 
 
 
 
 

Vad gör man?

Publicerad 2015-01-21 20:57:51 i Inredning


Båda barnen sover sen nån timme tillbaka. Maken är på utbildning i Västerås. Och jag? Jag är rastlös, men samtidigt trött. Så jag njuter av lugnet. Och tystnaden. Ligger och letar inspiration till det kommande syskonrummet. Finns så mkt fint. Jag dör. Vill ha så mkt. Men ekonomin är inte tipptopp just nu. Men så småningom så kanske nåt av detta inhandlas.

Detta vill jag ha till barnen:



Färg

Publicerad 2015-01-20 20:38:16 i Tips från coachen

Skåne bjuder på snö idag. Inte så mkt som i norr, men lite har det kommit. Med betoning på lite. Anyway. Jag har passat på att kolla lite vårnyheter på diverse klädsidor. Och jag hittade en massa fint. Som vanligt.

Kolla in detta:


Mössa från Geggamoja (Eddie har den)
Converseskor
Tröja & jeans från HM
Jacka från Mini a ture

Jag blev blixtförälskad i jackan. Den fick mig att känna ett stort ha-begär. Gillade att den var gul & inte sådär blaskig i färgen. 

Dela rum.

Publicerad 2015-01-20 20:11:56 i Tips från coachen


Vi verkar bo i en stad där det inte finns en enda ledig 4:a i hela stan. Bara 2:or & 3:or. Är så förbaskat trött. Så planen är väl att kidsen så småningom ska få dela rum ett tag. Tills vi hittar nåt större. Tilde är med på noterna och har godkänt att lillebror kommer att flytta in till henne inom en snar framtid. 

Klickade hem detta till dom:




En hissgardin och två blivande sängbord 

Haléns hade erbjudande nu, så jag betalade inte så farligt många kronor för detta.


Tiden går så fort!

Publicerad 2015-01-14 11:48:27 i Eddie 0-1 år


Nästa vecka är lilleman 6 månader. Ett halvt år. Alltså detta är ju galet. Riktigt galet. Även om det är superkul att se hur lilleman utvecklas, så kan jag inte låta bli att vilja trycka på någon slags paus-knapp. Det går på tok för fort.




Nytt år, nya mål.

Publicerad 2015-01-13 12:56:19 i Tankar


Ja, det har ju varit nytt år i två veckor nu. Men det är fortfarande bara början. Början på ett nytt kapitel. Jag har tänkt väldigt mycket på framtiden på sistone. Så pass mycket att jag har haft svårt att somna på kvällarna. Det är när alla har somnat, då lugnet infinner sig, som jag tänker allra bäst. Och mest. 

Jag har satt nya mål för detta året. Först och främst ska jag göra allt för att må så bra som möjligt. Sen ska jag rensa! Bort med energitjuvar. Bort med såna som bara tar energi, istället för att ge...

Har tagit bort min Facebook för att jag blev så less på folk. Så tröttsamt att läsa folks konstanta klagande & gnällande. Och nu när det har gått ca 2 veckor, så måste jag säga att det är väldigt skönt att slippa läsa/se all skit.
Vet inte om jag kommer att aktivera min Facebook igen eller inte. Den som lever får se. Just nu känns det iaf väldigt skönt att vara utan den. 



Sen har jag bestämt mig för att uppfylla några personliga drömmar. Men det är inget jag tänker dela med mig av. Inte ännu i alla fall. 

Men i det stora hela så ska jag ta hand om mig själv bättre. På alla tänkbara sätt & vis. Nya utmaningar & drömmar.




Shoes

Publicerad 2015-01-10 16:48:41 i Tips från coachen


Robban ska till London i slutet av februari. Och gissa om han ska få köpa skor till barnen. Svar ja!



Några av alla snygga skor det finns till pojkar

Har inte hunnit kolla utbudet på skor till Tilde, men dom vita är ju personliga favoriter. Eller några med färg på. 

Till kidsen

Publicerad 2015-01-10 16:43:23 i Tips från coachen


Vårnyheterna trillar in överallt & jag måste ju erkänna att det kliar i fingrarna.  Längtar till vår/sommar! Finns så mycket fint.


Wanties till Eddie: 
mössa Mini Rodini
skor Nike air max 
skjorta & byxor från HM


Wanties till Tilde:
Mössa från The Brand
Skor Nike air max
Topp från Lindex
Leggings & jacka HM


Trött mamma

Publicerad 2015-01-09 09:20:53 i Livet


Jag har varit så trött dom senaste veckorn. Har sovit dåligt och lite, vilket har resulterat i att jag mer eller mindre har varit ett lik. Ett lik som inte har orkat göra så mkt. Igår vid middagen var jag så trött att jag mådde illa. Envisades först med att jag minsann inte skulle lägga mig tidigt. Åh nä. Tjurskallig är bara förnamnet.

Men sen kände jag att det bara var dumt att sitta uppe "bara för att"...

När barnen la sig, så gjorde jag dom sällskap. Jag och Eddie la oss i våran säng vid 19.30. Och det tog inte många minuter innan vi båda somnade. Som två stockar. Vaknade till när Robban kom & la sig. Men somnade om lika snabbt. Med kläderna på. Trött var nog bara förnamnet...

01.15 vaknade jag till och tog av mig kläderna & stupade i säng igen. Sen har jag sovit. 06.30 vaknade jag av en liten herre som var hungrig. Och för första gången på väldigt länge, så var det inte jobbigt att stiga upp. Vi låg och snickesnackade en stund innan han somnade om igen. En halvtimme senare vaknade T och ville inte sova mera.

Vi steg upp, gjorde frukost och bäddade ner oss i soffan. Tände ljus och myste. En riktig mysfrukost med min lilla tjej.


Nu ser damen på Frost och Eddie sover fortfarande. Och jag, jag känner mig bara utvilad och nöjd.


Trettio år och grått hårstrå!

Publicerad 2015-01-07 13:06:51 i Tilde 2-4 år


Har upptäckt ett väldigt ljust hårstrå. Vägrar, eller har svårt, att säga grått hårstrå. Är det nu det går utför? 

Jag tror att en av mina små minimänniskor kan ha en bidragande orsak till detta hårstrå. Trotsen och dom fantastiska utbrotten gör nog en lite gråhårig. Känns som det i allafall...

Idag t.ex...
Vi hade haft en liten dispyt om damens konstanta tjatande hela förmiddagen. Hon ville ha glass. För hennes pappa hade minsann köpt glass. Och hon var sjuk, så då får man ju äta glass. Ja jo, visserligen får man göra det hos oss. Men kan man äta glass, så kan man äta andra saker. Hon tjatade lite till. Skrek lite till och sen blev det ett utbrott. Det lugnade sig (tack gode Gud) väldigt snabbt...

Nästa scenario..
Tog hem en ny app åt henne på paddan för någon dag sedan.  Hon visste inte hur man gjorde och jag hade inte heller hunnit sätta mig in i det själv. Tog paddan för att kolla hur man gjorde, så att jag sedan kunde visa henne. Och då kom utbrott nummer två. Hon ville ha den, hon skulle spela, det var hennes (tror hon ja) padda och jag fick inte spela. Då kontrade jag med att vi skulle ta en paus. Och utbrottet eskalerade i en skrikfest. Hallelujah! Gjorde iordning en smörgås och avslagen cola till henne. Hon har haft magsjuka...så det är ingen frukost vi äter i vanliga fall. Sa till henne att efter hon har ätit frukost, så kan hon spela på paddan. Gick och satte mig för att mata Eddie. Hann bara sätta mig till rätta, så kommer det en jätteglad dam och säger "Mamma, jag har ätit upp min smörgås"... Really? Så nu tyckte hon att hon kunde få paddan. Var jättenöjd och glad. Frågar om hon verkligen hade ätit mackan, eftersom att jag hörde "någon" smälla i skåparna strax innan ?! Jo'rå, hon hade ätit upp. Frågade henne om jag skulle hitta en smörgås i soporna om jag kollade där... Då kom tårarna och hon insåg att jag hade kommit på henne. Hon är inte dum hon. Tur att jag än så länge är smartare än henne.




Denna lilla unge alltså. Hon gör mig gråhårig. Men som jag älskar henne! ❤️


Love at first sight.

Publicerad 2015-01-05 15:24:06 i Shopping

 
 
I lördags innan jag drog till Malmö, så var jag ner till stan för att köpa en blomma till födelsedagsbarnet. Tänkte sticka iväg till Nova Lund och leta skor efteråt. Tidsoptimisten var framme som vanligt. Gjorde en vild chansning och gick in på skoaffären här i stan. Trodde inte att jag skulle hitta nåt, men jag gick in i alla fall. Och vad händer? Jo, jag hittar ju såklart ett par skor. Det var kärlek på en gång. Gick runt, runt och klämde o kände på andra skor. Men det var dom jag tänkte på hela tiden. Och när jag sedan provade dom, så var saken klar... Jag var tvungen att ha dom. Materiell kärlek.
 
 
 

 
Och att dom sedan var på rea gjorde ju också att jag inte kunde motstå dom.
 
 
 

Händelserik helg.

Publicerad 2015-01-04 23:42:26 i Livet


Igår fyllde en av mina bästa vänner 30 år. Det vankades fest i Malmö. Vi åt och drack gott, lekte lekar, skrattade & hade en riktigt trevlig kväll. Gick ut och skakade våra rumpor till 04 på morgonen, för att sedan avsluta med lite mat på MAX. Obligatoriskt för mig.




Nu har det varit mkt fest för den här mamman, så jag ser framemot lugna helger igen. Jag har absolut inte dåligt samvete för att jag har varit ute med mina kompisar. Tvärtom. Vi har bara haft barnvakt en av gångerna, för att få en utekväll tillsammans. Sen har barnen varit hemma med sin pappa dom två andra gångerna. Och han är ju precis lika bra som jag är. Nog om det. 

Helgen avslutades sedan med att en annan bästa vän och hennes sambo fick sin efterlängtade tös. På självaste bf-dagen. Och snabbt gick det. Jag blev så glad så att jag nästan började gråta. Hon är så himla söt och alldeles, alldeles perfekt. Jag har dessutom blivit tillfrågad att bli gudmor/fadder till denna lilla prinsessa. Jag ska göra allt jag kan för att bli den bästa gudmor ever till lilla Zoi.  


Grattis Nathalie & Pichu, till eran fina dotter!

Och extra mycket grattis till Milo och Mio, som har blivit storebröder!
❤️

Vilken helg alltså! Wow!






Wanties från H&M

Publicerad 2015-01-02 15:36:26 i Tips från coachen


H&M har kommit med en massa nytt & fint till barnen. Ååh! Varför är man inte rik? Man borde få dubbel "lön" när man är föräldraledig. 



Vill ha till Eddiemannen 


Om

Min profilbild

Fru Larsson

Sandra heter jag och bor tydligen i Sveriges "tråkigaste stad" Eslöv. Jag gifte mig med mannen i mitt liv 27 juli 2013. Tillsammans har vi våran dotter Tilde född 2011 och lillebror Eddie född 2014. Skriver om oss och våran vardag. Varmt välkomna att följa oss & vår vardag!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela