- Familjen Larsson & livet -

On my önskelista!

Publicerad 2014-01-31 13:45:20 i Allmänt

 
 
 
Denna lampa ska bli min. Någon gång i livet. Fyller 30 i sommar, så man kanske skulle önska sig den då? Eller ett bidrag till den i alla fall. Eller om jag köper den själv när jag är klar med skolan. Den ska bli min i alla fall! Love it!

Like, gilla och fan & hans moster

Publicerad 2014-01-31 13:26:28 i Allmänt

 
facebook och Instagram kan man gilla en status eller en bild. Och jag har ofta tänkt tanken "varför gillar man en status eller en bild?" Jag menar, det finns dom som gillar precis varenda status och bild man lägger upp. Är det för att man verkligen gillar bilden? För att den är fin? Rolig? Eller är det bara för att man har lagt upp en bild? Jag blir inte klok ibland. När man skriver en status som t.ex att ens barn är sjuk eller att man själv är sjuk...då kan man få nån som "gillar" det. I mina öron klingar det väldigt fel. Man vill väl inte att någon ska vara sjuk? Och framför allt inte ens barn!? Jag försöker att förstå den här gilla-grejen, men jag blir inte klok ibland. Jag gillar en status eller en bild för att det är något positivt eller för att det är en fin & inspirerande bild.
 
Livet går upp och ner. Jag vet. Självklart måste man få må dåligt, ha dåliga dagar och tycka att allt är skit. Likväl som man faktiskt kan må bra, ha ett flyt i livet och tycka att livet är underbart. Men att sitta och läsa när någon gnäller, dag ut och dag in... Det kan störa mig nåt så fruktansvärt! Jag blir trött på att läsa eländet. Man har alltid ett val i livet. Gör något åt din situation eller gilla läget. Att skriva 6899898679 statusar per dag på Facebook om att allt är pest och pina...vad får man ut av det? Var glad för det du har, istället för det du inte har!
 
Och apropå det...
 
Nu som student så kan livet vara ganska frusterande när det kommer till den ekonomiska biten. Jag har inget CSN och jobbar väldigt lite, men vi har valt att ha det lite "tufft" den här perioden. Och visst fan kan jag bli frusterad över ekonomin, att alltid behöva tänka mig för vad man handlar, planera vissa inköp osv. Och sen ser man alla som shoppar, reser och gör en massa roliga saker. Men då får man stanna upp och tänka över sin situation. Jag har det inte så dåligt ändå. Jag har tak över huvudet, jag äter mig mätt varje dag, jag har hela & rena kläder, jag har en underbar familj och svärfamilj. Jag har det bra ändå, även om det inte känns som det ibland. Men denna tuffa tid kommer inte att vara för alltid. Och jag gör det här för mig och min familjs skull. Jag vill ju slutföra min utbildning, en gång för alla! Det är bara att bita ihop och kämpa vidare.
 
Så, nu har jag fått "spy" lite galla.
Ha en trevlig fredag och helg!
 
/ preggot
 
 
 
 

Vecka 17

Publicerad 2014-01-31 12:52:27 i Allmänt

Graviditetsvecka 17 ( 16+0 - 16+6 )

Din bebis:

Din bebis är nu ungefär 80 gram och 11-14 cmstor! Det är inte bara fostret som växer, utan också livmodern och moderkakan blir större för att kunna försörja utrymme och näring till ditt växande barn.

Bebisen kan nu gripa med händerna, sparka och tillochmed göra kullerbyttor! Huvudet är nu upprätt och i ansiktet utvecklas muskler som gör att den redan kan grimasera, som att till exempel kisa, rynka pannan och öppna munnen. Skelettet har nu tillräckligt med kalcium för att kunna synas  på en röntgenbild. Naglarna är väl utvecklade och benen är längre än armarna.

Då fostret rör sig allt mer och allt livligare så kan du möjligen börja känna dess rörelser i magen. En del kvinnor säger att det känns som gaser eller att magen kurrar. Om du inte känner bebisens rörelser ännu så ska du inte oroa dig, eftersom det kan dröja ända till vecka 20 innan du känner något.

 

 

Du:

Du kan känna att hjärtat slår hårdare än vanligt. Det beror på att du nu har 20-25% mer blod än vad du har normalt.

För bara sex veckor sedan vägde din livmoder ungefär 140 gram. Nu väger den 250 gram, nästan en fördubbling! Fostervattnet som omger fostret väger ungefär 200 gram. Använd gärna vårt viktkurveverktygför att följa (och kanske dela med dig av) hur din vikt förändras under graviditeten.

Mjölkkörtlarna börjar producera mjölk omkring denna veckan och detta kan orsaka spänning och ömhet i brösten. Blodkärlen blir mer synliga under huden på grund av den ökade blodgenomströmmningen.

Källa: http://www.blimamma.se/graviditetsvecka-17.html

 


 

Veckorna bara springer förbi nu. Jag hinner inte med alls. Har praktik nu och all min energi går åt till den och vardagssysslorna här hemma. Har somnat med Tilde flera kvällar i rad nu. Där av en sen uppdatering på veckan. På söndag går vi in i en ny vecka igen. Galet. Vi är snart halvvägs och jag har lite svårt att fatta det.

Det trycker!

Publicerad 2014-01-19 14:10:16 i Allmänt

 
Byxor, kjolar och allt som har resår i midjan "trycker" på magen. Det är inte ens skönt att ha mjukisbyxor på sig längre, för resåren i midjan "trycker" på magen. Jag tackar gudarna för mammakläder! Och framför allt mammaleggings. Guds gåva till gravida tjejer och kvinnor! I alla fall för mig. Jag älskar mina leggings. Nästan lite för mycket...
 
 

Vecka 16

Publicerad 2014-01-19 13:18:45 i Allmänt

Graviditetsvecka 16  ( 15+0 - 15+6 )
 
 Kroppen:
Den här perioden är ofta en roligare tid av graviditeten och många känner sig lite piggare igen. En del som fött barn förut kan känna att något rör sig i magen, det kan kännas som pirrande bubblor eller som en fisk som spritter till.
Ditt hjärta pumpar 20 procent mer blod än tidigare och det kommer att öka betydligt fram till i slutet av graviditeten.

Fostret:
Fostret mäter cirka 16 centimeter och väger omkring 100 gram. Fingernaglar har bildats och fostret kan rynka pannan, röra ögonen och svälja. Fostret kan även ta tag i navelsträngen och börja undersöka det vattenfyllda rummet som det befinner sig i. Det omges av ungefär 300 milliliter vatten som byts ut flera gånger per dygn vilket behövs eftersom fostret kissar ungefär med 45 minuters mellanrum. Vattnet fungerar även som stötdämpare.
Redan nu har barnet troligtvis utvecklat sitt smaksinne. Barnet kan höra och rycker till om något plötsligt ljud uppträder nära magen. Ljudnivån inne i magen är annars ungefär lika hög som när man står på en trafikerad gata i staden eftersom alla ljud i mammans kropp förstärks i fostervattnet.
 
Källa: http://www.familjeliv.se/Vantar_barn/Kalender/gravmanad4.php
 
 

Den är där!

Publicerad 2014-01-15 12:11:06 i Allmänt

 
Det sägs att magen växer snabbare med andra barnet. Jag är beredd att hålla med. Nu de senaste dagarna tycker jag att den har växt massor. Det börjar liksom bli svårt att "dölja" den nu. Den är där och det är bara att gilla läget. Men jag gillar det!
 
Trött mami kl. 06.30 på morgonen i måndags.
 
Jag börjar äntligen kunna leva normalt. Den värsta tröttheten börjar avta och jag börjar känna mig som en människa igen, även om jag är trött. Men tröttheten är hanterbar i alla fall. Kan vara järnbristen som spökar, men jag har inte hört något från MVC om proverna som togs, så jag antar att de var bra. Jag lyssnar i alla fall på kroppen och vilar när jag behöver vila. Illamåendet har också avtagit nu, vilket känns väldigt skönt. Det har nog varit den jobbigaste biten. Sen jag började med min "tre timmars regel", så är illamåendet under kontroll. Lite och ofta är det som gäller. Var tredje timme är perfekt!
 
Nu väntar vi ivrigt på att kallelsen till rutin-ultraljudet ska trilla in i brevlådan. Jag vill kolla på bebis igen!
 
 

Vecka 15.

Publicerad 2014-01-15 11:36:33 i Allmänt

Graviditetsvecka 15
 
Din bebis är nu 8.1 till 11.4 cm från huvud till stjärt, och väger omkring 52-68 gram. Storleken motsvarar ungefär en grapefrukt.
 

 

 
Bebisen:

Ansiktet hos fostret utvecklas alltmer; nu kan man tydligt se en näsrygg och att öron och ögon vandrar mot sina slutliga positioner på huvudet. En annan stor förändring är bildandet av lanugohåret som är ett fint hår som växer över hela kroppen i virvlande mönster efter hudens struktur (som senare bland annat kommer att utgöra bebisens fingeravtryck).

Lanugohåret kommer att falla av innan förlossningen och ersättas av grövre hår.

Bebisens sköldkörtel har mognat och börjar producera hormoner. Om bebisen är en pojke så bildas en prostata, och hos flickor vandrar äggstockarna ner från magen till ljumskarna.

De mjuka broskdelarna börjar nu också delvis att omvandlas till skelett. Bebisen har ögonbryn men inga ögonfransar.

 

Du:

Du känner dig kanske lite mer energisk från och med nu och framåt i graviditeten. Den värsta tröttheten ger vanligtvis med sig och många kvinnor lyser upp under den här delen. Livmodern växer från dag till dag och du kan följa dess tillväxt genom att försiktigt lokalisera den övre delen med fingrarna. Den kommer gradvis att växa upp i magen, från under blygdbenet till ovanför din navel. På grund av din växande mage och att du binder mer vätska i kroppen så kommer du sannolikt att börja behöva bära kläder för gravida ganska snart.

 

Källa: http://www.blimamma.se/graviditetsvecka-15.html

 

 

 


 

To: me

Publicerad 2014-01-07 15:02:41 i Allmänt

 
From: me
 
Det är rea överallt. Och jag har kollat in en speciell klänning ett bra tag nu. Var nära på att beställa den innan jul, men det blev aldrig av. Men jag har tittat på den flera gånger och nu slog jag äntligen till! Jag fyndade också, för jag fick den till halva priset. Kan det bli mer perfekt?
 
 
Nu hoppas jag att den är lika fin på, som den ser ut att vara.
 
 

Dags att utöka familjen!

Publicerad 2014-01-07 14:48:49 i Allmänt

 
 I september 2011 blev vi föräldrar till den finaste lilla tjejen vi någonsin skådat. Nu har vi fått chansen att bli föräldrar igen. Tilde ska alltså bli storasyster i juli om allt går som det ska. Vilket vi såklart hoppas och tror!
 
Jag är just nu i vecka 14 (13+2). Denna graviditet skiljer sig väldigt mycket från förra. Jag mår inte alls som jag mådde när jag väntade Tilde. När jag väntade Tilde så mådde jag bara illa på kvällen, precis innan jag skulle sova. Annars prima ballerina. Nu mår jag mest illa hela tiden. Jag får äta små portioner och äta ofta, för att hålla illamåendet i balans. Jag har gått ner 4 kg sen inskrivningen, men det finns ju en del att ta av...så det gör inget. Jag märker stor skillnad i humöret också. Jag är lättretlig, blir lätt på dåligt humör och är en riktig crankypants ibland. Något som jag dock hade med Tilde var den sjukliga tröttheten...och dom små finnarna som invaderade hela kroppen...De trevliga sakerna fick jag nu också och det var då jag misstänkte att jag var gravid igen.
 
Vi är superglada över att bli föräldrar igen! Och Tilde är superglad över att bli storasyster! Helst av allt vill hon ha en lillasyster, men hon får liksom gilla läget om det skulle bli en lillebror.
 
 
Vi bokade ett tidigt ultraljud på en privat klinik i Malmö, Emma ultraljudsklinik, bara för att få se att allt såg bra ut där inne. Och ja, det såg jättebra ut! Det var en aktiv liten mini där inne, som vinkade och rörde på sig för fulla muggar. Lyckan var total! Julen kunde inte börja på ett bättre sätt än detta.
 
Älskade lilla plutt, vi längtar efter dig!
 
 

Om

Min profilbild

Fru Larsson

Sandra heter jag och bor tydligen i Sveriges "tråkigaste stad" Eslöv. Jag gifte mig med mannen i mitt liv 27 juli 2013. Tillsammans har vi våran dotter Tilde född 2011 och lillebror Eddie född 2014. Skriver om oss och våran vardag. Varmt välkomna att följa oss & vår vardag!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela