- Familjen Larsson & livet -

Funky Kidz show

Publicerad 2014-11-30 09:48:57 i Vardagliga ting


Snart ska vi på våran första uppvisning. Tilde har avslutning med Funky Kidz. Ska bli kul att se. Hon (& dom andra barnen) har varit jätteduktiga under terminen. Och det märks på Tilde att hon tycker dansen är kul. Det är Astrid Lindgren tema & Tilde kommer att vara klädd i Pippi-kläder.

Sen är det ju första advent idag oxå, vilket innebär julskyltning. Får väl gå ner en sväng & kolla läget. Iaf så att Tilde får se fyrverkerierna.

Trevlig söndag & första advent! ❤️




Pepparkakshus på G

Publicerad 2014-11-29 21:04:00 i Vardagliga ting


Robban skulle se fotboll idag (för ovanlighetens skull). Så jag och Tilde köpte med oss lite grejer för att kunna bygga ett pepparkakshus. 



Vi har dekorerat alla delar. Har byggt ihop "stommen". Nu ska det stelna innan vi kan slänga på taket. Det blir ett minst sagt färgglatt hus. Mer färg åt folket. Hahaha! Och perfektionisten/kontrollfreaket i mig har fått bita mig i läppen och låta 3-åringen få dekorera fritt. Uff! Jag är lagomt skadad. Allt ska matcha. 




Vilken sjusovare!

Publicerad 2014-11-29 20:43:23 i Familjen



Eddie är en riktig tröttmössa. Han sover gärna till minst 08 på morgonen. Men inte idag. Idag sov vi (jag & Eddie) till 09.30! Så himla skönt. Robban och Tilde gjorde morgon vid 08 & det är ju inte fy skam det heller. Vi njuter, för man vet aldrig när det vänder.



Har varit ute på en prommis idag. Hela familjen. Eftersom att vi har haft sjukstuga hela veckan, så var frisk luft väldigt välbehövligt. Höll på att bli knäpp. Man blir tröttare än vanligt, alldeles mossig i skallen och humöret tryter. 


Gick ner till stan för att köpa en ny mössa till Tilde. Men vi kom hem med nya pyjamaser till barnen istället. Värdelöst utbud i den här stan. Ville ha en enfärgad mössa för en gångs skull.  Det verkar dock vara omöjligt. Allt är mönstrat, glittrigt eller har några andra detaljer. Har inte tänkt på det innan, eftersom att jag i vanliga fall köper mönstrade mössor.  Nåja, tur att internet finns då. Och jag har dessutom "tillåtelse" av min man. "..då får du beställa från nätet..." sa han efter vi hade varit in i varenda klädaffär. Han känner mig. Haha!





Fredagsmys

Publicerad 2014-11-28 20:38:13 i Tips från coachen


Jag & Eddie fredagsmyser & kollar Idol. Eller lyssnar i alla fall. Jag kollar nätet, läser bloggar & sånt.



Jag tyckte att man hittade mycket nytt när man läste diverse bloggar. Men inget i jämförelse med vad man gör på instagram. Jesus amalia alltså! Är det inte recept, barnkläder eller inredning..ja, då kan man hitta ovanliga accessoarer. Jag hittade snygga reflexer tidigare idag. Reflexer är ju inte snygga, men dessa var det:



Hittade dessa på www.minfot.se och kostar 65:- styck. Gäller att synas i mörkret, så varför inte göra det med lite stil?


Black friday

Publicerad 2014-11-28 15:57:04 i Shopping

Kan ju inte ha undgått någon som har tillgång till internet att det är Black Friday idag. Gäller väl även i vissa butiker också. Och det finns så himla mycket fint. Jag vill ha hur mkt som helst. Ååh! Men det blev i alla fall detta idag. En ny skötväska till moi och en åkpåse till Eddiemannen från Elodie Details. Så snygga!! Åkpåsen blir perfa nu när vi ska åka upp till Norrland och fira jul. Eddies söta farmor och faster var så himla snälla och sponsrade en del till åkpåsen som julklapp ♥ Det tackar vi för!
 
 
 
 

Hur är man pedagogisk mitt i natten?

Publicerad 2014-11-27 11:00:03 i Livet

 
Natten var inte rolig. Tilde har tramsat och använt diverse ursäkter för att slippa sova. Hon ville ha paddan (surfplattan), ha 3 lampor tända (nattlampan räckte tydligen inte), hon var hungrig, hon var inte trött osv. I vår konversation så gäspade hon ett X antal gånger. Nääää, hon var ju inte trött. Nä, inte alls. Jag försökte behålla mitt lugn och vara så pedagogisk som man bara kan kl. 02-03 på natten. Men det är inte lätt! Man är knappt vaken själv, ögonen går i kors och sedan förklara så att en 3-åring förstår. Ja, det är inte så lätt alla gånger. Tålamodet var inte det bästa. Hur fasen är man pedagogisk mitt i natten? Jag försöker verkligen att vara lugn, prata lugnt med henne....men får ibland "frispel" (tolka mig rätt nu) på henne.
 
Ett exempel:
Tilde är blöjfri, men ibland händer det olyckor. Oftast på natten. Det gör absolut ingenting. Det har jag faktiskt full förståelse för. Men när man ber henne att gå på toaletten och hon bara står och tjuter "Jag kan inte, jag kan inte, jag kan inte..." och man frågar henne varför hon inte kan och får till svar "Jag har inga armar..." REALLY????? Då är jag kanske inte den mest pedagogiska mamman och kan vräka ur mig "Men gååååå nu..." och hon bryter ihop. Men när man står där mitt i natten, så vill man ju försöka göra allt så smidigt som möjligt. Bäddar rent, medan hon går och kissar. Då är det renbäddat när hon kommer tillbaka, hon kan snabbt lägga sig ner igen och försöka somna om. Men nä. Så funkar det inte här. För på natten har inte min dotter armar vissa nätter. Ibland har hon inga ben heller. Mycket märkligt fenomen.
 
Efter många om och men så somnar vi alla till slut. Vaknar upp morgonen efter och är en aaaaningen tröttare än i vanliga fall.
 
"Mammamaffian" kan säkert tycka och tänka en hel del om detta. De kan med all säkerhet ta fram någon studie eller bok som säger "ditten eller datten", men när man står där mitt i natten så hjälper varken en studie som säger si eller en bok som säger så. Det här är verkligheten. I alla fall för mig. För oss. Man gör allt för att få sova och att det ska gå så smidigt som möjligt.

Hur gör ni på nätterna när barnet/barnen vaknar?


 
 
 
 
 
 

Mamman har unnat sig

Publicerad 2014-11-26 15:29:57 i Tips från coachen


Varje år är det samma sak. När vi går mot kyligare tider, så blir huden torr som fnöske. Speciellt i ansiktet. Och varje år är jag snål och smörjer ansiktet med body lotion och hoppas på mirakel. Och varje år får jag till slut inse att jag måste köpa en ansiktskräm. Så idag har jag varit på Apoteket och unnat mig en ordentlig ansiktskräm - Vichy. 


De hade dessutom denna presentförpackningen på erbjudande, så jag fick lite extra på köpet till samma pris som en vanlig burk. Kanoners!




Eddies dop

Publicerad 2014-11-25 17:08:07 i Eddie 0-1 år

 
Blir lite ledsen när jag inser att vi glömde fota på Eddies dop. Dels för att vi inte har någon ordentlig kamera, men också för att det helt försvann ur min skalle. Och det gör mig så förbaskat ledsen. Jag vill ha en systemkamera. En kompakt systemkamera, som man kan ha med sig överallt.
 
Dopet då?
 
Ja, vi döpte lille herrn i V Sallerups kyrka här i Eslöv. Det var vi och en annan familj. Båda barnen skötte sig fint. Eddie han somnade och sov sig igenom ceremonin. Cool kille. Det gick verkligen smärtfritt i kyrkan.
Efter kyrkan for vi till badet, där vi hade bokat konferensrummet. Vi började med svärmors fantastiska smörgåstårtor. Hade hoppats att det skulle bli en "frukostbit" över, men icket. Dom gick åt som smör i solsken!
 
Vi ville göra något annorlunda på vårt dopfika, så vi hade bokat äventyrsbadet. Så våra gäster fick bada och leka av sig. Vet inte om det var barnen eller killarna som hade roligast, men uppskattat blev det i alla fall. Och väldigt annorlunda.
 
Efter badet fikade vi. Kakor, pannacotta, macarons och tårta. Jag skulle bara göra några kakor, men det blev 6-7 olika sorter. Instagrams fel! Var ju tvungen att testa och vips så var frysen full. Fuck lagom liksom. Hahaha.
 
 


 

Framtiden

Publicerad 2014-11-25 15:57:39 i Tankar


Tänker dagligen på framtiden. Vad fasen  vill jag bli när jag blir stor? Ska jag vara en "vårdkärring" till 63-65 års åldern? Eller ska jag kanske byta karriär helt och hållet? Starta eget? Vågar man? Hur går man tillväga? Jag har så många tankar och drömmar. Helst vill jag göra allt på en gång! Jag har inget tålamod. Vill att saker & ting ska hända på en gång.

Vet inte om detta är tillfälligt eller om det är så här jag verkligen känner, men jag tror att jag har tröttnat litegrann på vården. Jag vill göra något annat. Något nytt. Jag vill inte fastna i detta bara för att "det är det jag kan".  Jag har varit på äldreboende i flera år, varit personlig assistent & nu senast varit timvikarie inom LSS i 3 år. Känner mig...mätt! 

Det kan som sagt vara tillfälligt. Eller så är det så här jag verkligen känner. Den som lever får se...






Finfina presenter!

Publicerad 2014-11-24 16:44:46 i Eddie 0-1 år


Igår var jag trött. Sjukligt trött. Kände mig bakfull, trots noll droppar alkohol. Jag orkade inte göra mkt igår. Bara var. Kände mig lite apatisk. Orkade inte titta åt alla påsar med dekoration, presenter och sånt. Allt fixande förra veckan tog ut sin rätt igår. Med råge. Och även idag har jag varit trött. Nu först börjar jag vakna till liv. Men det känns ändå väldigt segt. 

Har packat upp & gått igenom alla finfina presenter. Herregud så fina saker! Wow, säger jag bara!



- Superfina tavlor från www.formeli.se



- Snyggt set från Design letters



- Tuff tröja från TheBrand


- Fina tavlor
 


- Fint set från Jabadabado



- Barnbestick



- Eddie the elephant från Lamaze

- Snygga kläder från Name it




- Fint set & skallra från Pumpkin



- Fint halsband



- Mysig overall 



- Barnkammarboken


- Finkläder



- Set från Kids concept & mysig uggla



- Personlig födelsetavla från www.personligfodelsetavla.se


- Träleksaker 

Ja, som ni ser så fick lilleman hur mkt fint som helst. Han fick även pengar, presentkort, blommor och smått & gott.
Åter igen - TUSEN tack för allt fint!




Blod, svett & tårar

Publicerad 2014-11-22 22:07:10 i Eddie 0-1 år


Har bakat, bakat och bakat lite mera denna veckan. Beställt dekoration. Fixat och pysslat. De två senaste nätterna har jag suttit uppe till 02:30-03 och gjort dekorationen till Eddies doptårtor. Ögonen har gått i kors. Men efter den här dagen, så kan jag kort sammanfatta det med att säga: det var värt det! 



Är sjukt trött nu, så jag får skriva mer om dagen imorgon. Nu sova!




Mini Rodini

Publicerad 2014-11-19 22:42:08 i Barnkläder

Wanties till Eddie från Mini Rodini. Dom är inte bara snygga, utan ekologiska oxå!





Får lägga till dom på hans önskelista.


Tips till dopet

Publicerad 2014-11-19 21:26:35 i Tips från coachen

 
 
Jag är kanske ute i sista minuten, eftersom att dopet är på lördag...
Men här kommer lite tips på tänkbara doppresenter till våran lilla herre:
 

 
Tallrikar (179:-) och bestick (99:-) från Skip Hop
 
 

Mattermos från Skip Hop ( Kostar ca 229:-)
 
 
 

Ryggsäck från Elodie Details (kostar ca.499:-)
 
 
 
Förvaringskorg till alla leksaker från Elodie Details (399:-)
 
 

Åkpåse från Elodie Details (Kostar ca.1199:-)
 
Barnservis från Jabadabado (Kostar ca 199:-)
 
Garage och bilar i trä från Jabadabado ( Kostar ca 349:-)
 
Snigel i trä från Jabadabado
 

Stapeltorn från Jabadabado (kostar ca. 169:-)
 
 
 
Sorteringslåda från Jabadabado (Kostar ca. 199:-)
 

Lära-gå-vagn från Brio (Kostar ca.399:-)
 
 
 

Kulbana från Kids Concept (Kostar ca.349:-)
 
 

Nattlampa Panda från www.kopbarnvagn.se (Kostar 249:-)
 
Elefant från Jellycat (Kostar ca 179-249)
 
 
 
 
Klosståg från Pumpkin (kostar ca 299:-)
 
 
Finns ju hur mkt fint som helst. Med hjälp av detta, kanske man kan få lite inspiration om man har kört fast.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Jag stör mig!

Publicerad 2014-11-19 18:43:39 i Vardagliga ting

 
 
Idag är en sån dag då jag stör mig. På allt och alla. Jag är trött på folk. Trött på allt.
 
Tog bort min facebook idag för att slippa se vissa folks konstanta gnällande. Var eviga dag. Vecka efter vecka. Hade kunnat ta bort personen, men jag kände mig trött på hela skiten. Vet inte hur länge jag tar en paus från facebook. Den som lever får se.  
 
Och sen stör jag mig på att folk ska tycka så förbannat mycket. Om allt. Speciellt när det kommer till de små. Ja, Eddie sover i egen säng. Ja, han har gjort det från dag ett. Nej, han mår inte dåligt av det. Ja, vi sover gott allihopa. Ja, jag gav han nappen direkt när vi kom hem. Nej, det sabbade inte amningen. Ja, Eddie tog både bröst(när jag hade mjölk i dom) och flaskan utan problem. Ja, jag ger honom bara ersättning nu. Ja, jag går på min magkänsla. Är jag en sämre förälder för det?  Svar nej. Folk kan tycka vad dom vill, jag bryr mig inte. Jag känner mig trygg i min roll som förälder. Funderar jag över något, så frågar jag om råd eller ber om hjälp. Jag känner mitt barn bäst. Och min man såklart. Alla gör olika, har olika behov och förutsättningar. Det som funkar för mig, kanske inte funkar för någon annan. Man kan tycka en sak, men man behöver inte alltid uttrycka sina åsikter. Det är sant, man behöver inte alltid säga vad man tycker och tänker bara för att vi har något som heter yttrandefrihet i Sverige. Istället för att fokusera på allt som är fel, varför inte ge en komplimang till någon och säga "fan vilken bra mamma/pappa du är som gör si eller så" eller "fasen vilket bra jobb du har gjort". Varför gör man inte det? Varför fokuserar man bara på det dåliga? Och varför är man så förbaskat snabb på att påpeka det? "Jag skulle aldrig göra si eller så..."  Nähä, men nu har jag gjort si eller så. Jag har gjort det valet. Okej om det är något som kan vara farligt för ens barn. Men jag tvivlar starkt på att någon medvetet gör något som är skadligt för ens barn. Alla föräldrar gör väl allt i sin makt för att barnet/barnen ska ha det så bra som möjligt?
 
 
Vad tycker ni? Något ni stör er på?

Premiär!

Publicerad 2014-11-18 21:03:27 i Mat & bak


Jag måste ju vara den enda som inte har ätit macarons. Har varit sugen på att testa, men det har stannat vid tanken. Nu när det vankas dop om några dagar, så fick jag för mig att göra egna. Och jag var ju tvungen att provsmaka. Yummy! 


Locken ser ju inte så pjåkiga ut för att vara första gången. Eller? Har Nutella mellan. Farligt!


Atherom

Publicerad 2014-11-18 15:01:59 i Livet

 
Var ju hos läkaren igår för att kolla upp min lilla knöl. Eller liten och liten, den är ca 2,5 cm i diameter, enligt läkaren. Well, det var ingen fara på taket. Knölen var något som kallas för Atherom ( eller talgkörtelcysta på svenska). Atherom är benign (vilket betyder ofarlig) retentionscysta som innehåller talg. Anledningen till varför man får såna här körtlar är när utförsgången från körteln blir tilltäppt. Läkaren sa att man kan få såna här knölar lite varstans, vanligast är hårbotten. De kan växa och bli större. Läkaren sa att det kunde vara så att min knöl kunde ha blivit lite inflammerad, att det var därför jag hade ont/den ömmade.
 
Skönt i alla fall att det inte var något farligt. Man blir ju lagom nojjig när man googlar sig fram. Läkaren sa att det borde vara förbjudet. Kan väl hålla med honom. Ha ha ha!
 
 
 

 

 
 

Never again!

Publicerad 2014-11-17 21:48:55 i Mat & bak


Om jag svor när jag gjorde tårtan till fars dag, så är det inget jämfört med vad jag har gjort idag. Fy fasiken. Cake popsen blev ju inte riktigt som jag hade föreställt mig. Att smälta choklad i vattenbad gick väl sisådär. Har inte fått till någon bra teknik ännu. Eller så har jag lite fel saker för att göra det. Till exempel så hade jag ingen olja hemma heller så att chokladen skulle bli rinnigare.  Det mesta gick fel. Jag gav upp. 


Det lät som att det skulle vara "lätt som en plätt", men nja... Så här blev dom i allafall.



Gjorde sen vanliga chokladbollar med roligt strössel. Det klarade jag av i alla fall. Jag är inte bitter. Nä'rå...



Mina små troll!

Publicerad 2014-11-17 12:16:01 i Kärlek




Satt & gjorde lite fix vid datorn. När jag kollar ner på golvet, så ser jag detta! Jag blir alldeles varm i hjärtat. Dessa två. Mina små troll. Syskonkärlek när den är som bäst. Världens finaste barn!

Terapiarbete.

Publicerad 2014-11-16 17:55:37 i Mat & bak


Pysslet till dopet fortsätter. Idag knyter jag ett X antal rosetter på ett X antal pinnar. Snacka om terapiarbete, så här på en söndag. Gäller att inte ha bråttom. 


Cake Pops på G.


Växande knöl.

Publicerad 2014-11-16 14:52:52 i Livet


Har en knöl i skallen, som jag har haft väldigt länge. Kollade upp den förra året  "bara för att". Det var ingen fara då. Skulle höra av mig om jag märkte förändringar. Nu har knölen växt och blivit betydligt större, den ömmar och det gör ont när man trycker på den. Vissa dagar behöver man inte ens ta på den. Idag ömmar den utan att man rör den. Jag ringde läkaren för en månad sen och fick en tid 17 november. Det är imorrn. Jag är nervös. Google är inte till mkt hjälp, för då är man ju döende eller har alla symtom till någon eländig sjukdom. Och helt plötsligt har man ont överallt. Nä, jag avvaktar till imorrn innan jag börjar måla fan på väggen. 


TheBrand

Publicerad 2014-11-15 19:41:27 i Barnkläder

 
När jag kollade igenom julklapparna till barnen så har Tilde fått en aning mer än sin bror. Det lilla samvetet (läs shoppingdjävulen) knackade på min axel och vips så var detta set på väg hem till Lilleman. Det var ju på rea, så jag kunde inte låta bli. Tog större storlek, så har han något att växa i.  
Fint va?
(Nathalie, är du stolt över mig nu?)
 

Pyssel till dopet

Publicerad 2014-11-15 14:25:45 i Vardagliga ting


Nästa helg är det dop. Har börjat med allt pyssel nu. Kanske lite i sista minuten, då veckan är full av måsten. Men det som inte dödar...


Temat för dopet går i blått och med svalor som detalj. Älskar svalor. Har klippt ut dessa i lite tjockare vitt papper, målat dom blåa med vanlig vattenfärg och sedan ska vita etiketter fästas på dom. Ska ha dom till kakbordet så att man vet vad det är för kakor. Tyckte att det kunde vara en rolig detalj. 



All I want for christmas...

Publicerad 2014-11-12 17:32:27 i Tankar


...is a house!



Jag börjar vara less på lgh:s livet. Tredje våningen utan hiss är inte så där superkul, om jag ska vara ärlig. Jag är trött på att höra grannens fester var och varannan helg. Självklart vet jag att det är sånt man får ta. I somras var det varannan helg ett tag. Jättekul. Verkligen. Man blir kräkless. 

Jag längtar såå himla mycket till den dagen vi kan flytta till hus. Fasiken alltså. Fortsätter att plåga mig själv och kollar Hemnet. Och jag fortsätter att hitta objekt som jag "inreder" i huvudet. Ja, jag gör sånt. Som detta på bilden. Det är redan klart i mitt huvud hur jag skulle vilja ha det. Åååh!

Dreams can come true, right?

Sonny angels

Publicerad 2014-11-10 21:00:26 i Shopping



Sonny Angels är som "fulsöta" på något sätt. Tänkte faktiskt börja samla på dom till Tilde. Jag har beställt dessa till Tilde. Ville ge henne en liten present nu när hon har varit så duktig på sistone. Ingen napp, ingen blöja( även blöjfri på natten också nu), ingen välling och somnar numera själv. Jag är så förbaskat stolt över henne. Man behöver inte köpa något, men jag vill ändå göra det. Och dessa små raringar blir en perfekt present till henne.
 
Dessa har jag beställt från www.lillaliv.se Mat

Tårta

Publicerad 2014-11-10 14:26:49 i Familjen

Vi firade fars dag i lördags hos svärföräldrarna. God mat, god efterrätt och trevligt sällskap. Mysigt att samlas allihopa. Inte ofta det händer, då alla har fullt upp med sitt.

Jag hade lovat min käre svärfar att göra en tårta, för han "hann" inte smaka den när Tilde fyllde år. Eller så var det nåt som kom emellan. Nåja, ett löfte är ett löfte. Jag och Tilde gjorde en marsipantårta. Vi fyllde den med jappfluff, vaniljmousse och grädde. Ville ha någon rolig dekoration på. Då jag vet att svärfar och Robban älskar Liverpool, så jag kollade upp hur deras klubbmärke såg ut. 

Och ja, jag antog utmaningen att försöka göra märket. En del av det iaf. Vilket pill! Och vilka svordomar jag svor inombords. Men jag gav mig fan på att göra det och jag gjorde det!



Jag blev ändå rätt nöjd. Har ju inte direkt någon erfarenhet av att jobba med sockerpasta. Det var kul, trots alla svordomar jag svor. Och jag fick en nöjd make och svärfar! Och då är det ju värt "blod, svett & tårar"... Haha! Man behöver ju kanske inte granska den nära... Men på håll ser den väl helt okej ut? 


Fars dag

Publicerad 2014-11-10 12:01:45 i Familjen


Vi började dagen med att hela familjen sov till 09.45! Ja, ni läste rätt. Allihopa sov till 09.45. Vilken lycka! Extra mkt för mig, för det var min tur att stiga upp med barnen. Sen fick Robban sin present, vi åt mysfrukost och tog dagen som den kom.  En lugn och skön söndag & fars dag.



Robban. Vår fina Robban. En bättre pappa till Tilde & Eddie finns inte. I våra ögon så är han världens bästa pappa. Han är väldigt kärleksfull och säger till barnen hur mycket han älskar dom. Varje dag. Han kramar dom och ger dom trygghet & närhet. Han tröstar dom när dom är ledsna. Han är omtänksam. Han överraskar oss. Han är fantastisk! Tilde & Eddie har världens bästa pappa. Och jag har världens bästa man. 





www.room99.se

Publicerad 2014-11-08 11:42:02 i Tips från coachen


Hittade en inredningssida på instagram  ( room99_inredningsbutiken) och de hade även en butik på nätet. Well, kollade snabbt igenom den och hittade en massa fint. Detta är några go'bitar:


Denna vill jag ja. Finns en mindre variant, frukostbricka, som jag oxå skulle vilja ha. Helst den här dock.


Tavla - enkel, stilren och snygg.
Dörrstopp - bara för att den var söt
Kökshanddukar - så snygga
Happy lights - mysbelysning kan man aldrig få för mycket av

Åh, varför är man inte miljonär?




"Bara så affärerna ska få sälja mer..."

Publicerad 2014-11-07 12:13:44 i Livet



Ja, nåt i stil med rubriken svarade min man när jag frågade honom vad han ville ha i farsdagspresent. Må så vara, men jag tycker det är mysigt. Vill visa uppskattning. Och ja, jag försöker självklart att göra det mer än bara dessa "säljardagar". Tycker det är viktigt. 

Även om pappan i det här hushållet inte har önskat sig något, så har vi ändå hittat på presenter till honom. Tilde valde ut en kopp med en mustasch och i botten står det "Världens bästa pappa". Kanske en "onödig" grej, men hon ville verkligen att pappa skulle få den. 

Vi är bjudna på middag imorrn för att fira fars dag hos Robbans föräldrar. Jag har lovat min käre svärfar att göra tårta. Så idag håller vi på och förbereda en massa till den. Fluffet ska stå i kylen flera timmar. Tilde har frågat hela förmiddagen "ska vi baka nu?" Resultatet får ni se imorrn. Om jag inte har kastat den i väggen. Hahaha!



Firar ni fars dag?

Beslutsångest deluxe!

Publicerad 2014-11-05 21:01:07 i Livet

 
Först var jag hur lugn som helst ang. dopet. Hade allt under kontroll. Dekorationen var klar (i huvudet). Men nu tvekar jag. Det känns inte bra. Detta är såå typiskt mig. Jag i ett nötskal. Tur att jag inte har hunnit köpa "skiten" ännu. Det var likadant när vi skulle gifta oss. Velade hit och dit. Fram och tillbaka. Men det blev ju bra till slut.
 
 
 
Fick i alla fall en ny idé och beställde lite dekoration ikväll. Men tror ni inte att jag har hunnit ändra mig nu? Snark. Jag blir sååå trött på mig själv. Hur svårt ska det vara? Hoppas att jag kan avboka beställningen.
 
Nån som har tips på nåt bra tema (alltså färgtema)? Bring it on, kära läsare... Hjälp mig!
 
 
 
 

BeSafe bilbarnstol

Publicerad 2014-11-04 20:26:13 i Eddie 0-1 år

 
Lilleman växer ju så att det knakar. På längden och på bredden. Och babyskyddet börjar redan kännas...trångt. Har börjat kolla på bilbarnstolar och jag kan nog ha hittat en tänkbar kandidat. En stol av märket BeSafe.
 
 
BeSafe iZi Kid X3 är en bilbarnstol med överlägsen säkerhet och komfort för ditt växande barn. Barnet kommer högre upp i bilen och kan följa med på allt spännande som sker utanför fönstret. Stolens unika inspänningssystem och det nya integrerade sidokrockskyddet gör att stolen enkelt anpassas efter barnet. Huvudstödet justerar du enkelt allt eftersom barnet växer och går att justera i sju olika steg. Bältet är integrerat i huvudstödet så du slipper trä om bältet i stolen när barnet behöver mer plats. Magneter håller bältet längs stolens sidor vilket underlättar vi isättning av barnet.

- Huvudstöd i EPS som kan justeras i sju olika steg med enhandsgrepp.
- Extra sidoskydd
- Magneter som håller bältet borta för ökad användarvänlighet
- Fempunktsbälte med centraljustering och höjdreglering
- Frontbygel och bältessträckare för enklare och säkrare montering
- Fyra justerbara vilolägen som kan ändras under färd
- Ventilation i ryggstöd
- Avtagbar och tvättbar klädsel (40 grader ullprogram)
 
 
Jag tror att den skulle passa herrn perfekt. Får visa min käre make och höra vad han tycker. Jag gillade den i alla fall.
 
 

Efterkontroll

Publicerad 2014-11-04 11:20:15 i Livet

 
Först var jag nervös över att boka efterkontrollen. Sen kom det något emellan. Och sen har det runnit ut i sanden. Tills idag, då min man påminde mig och frågade om jag hade bokat den. Slängde mig på telefonen och ringde direkt för att få det överstökat. Iiiih. På fredag är det dags. Jag är nervös. Vet egentligen inte varför. Har inga problem med att göra cellprov eller så. Men just själva efterkontrollen....Oh lord help me! Barnmorskan jag pratade med gav mig en liten "smäll på fingrarna" och sa att "den ska göras INNAN barnet är 16 veckor. Nu är det snabba ryck". Skämdes lite för att jag har glömt bort det. Men dagarna går ju så förbaskat fort nu. Och det har varit väldigt mycket på sistone.
 
 
 
 
 
 
 
 

I wish

Publicerad 2014-11-03 21:34:06 i Livet

Om man nu får vara lite egoistisk, så skulle den här sunkiga tvåbarnsmamman såå gärna vilja göra/ha detta:
 


- Klippa och färga håret
Det behövs. Helst igår. Det är slitet, tråkigt och liksom bara sunkigt.
 
- Naglar
Behövs kanske inte. Och är absolut inte nödvändigt. Men det är väldigt fint. Piggar upp vardagen lite. Man känner sig fin och kvinnligare. I alla fall jag.
 
- Fransförlängning
Hur bra är inte det? Speciellt för en tvåbarnsmorsa som knappt hinner vakna innan det är dags att sova igen. Då skulle jag kunna kliva ur sängen och vara fräsch direkt liksom. Intalar mig det i alla fall.
 
Visst, kläder behövs också. Men det känns inte som att det är aktuellt nu. Basplagg kanske, men annars får det vänta. Vill få ordning på kroppen innan jag börjar handla kläder till mig själv. Det är inte ens kul att köpa kläder till sig själv när man inte är nöjd med sin kropp. Har gått ner kilona jag gick upp med Eddie. Men magen är liksom...lös...som en bulldeg. Konstigt vore det väl om jag hade magrutor efter att ha burit på en 56 cm lång 5,2 kg klump. Anyway. Rumpan är bara platt, bred och tråkig. Låren har gropar. Ja, men ni hör ju. Jag är i stort behov av en uppfräschning. Pronto! Men kontot är inte det fetaste nu. Och det dröjer ett bra tag innan det blir fetare. Så detta är vad jag drömmer om just nu. Det skulle nog få mig att känna mig fräschare och finare.
 
Detta och lite färg på kroppen...och jag hade kunnat rocka bulldegen, den platta röven och dom gropiga låren ett tag till!
 
 
Låter detta galet? Eller finns det nån mami där ute som känner igen sig?
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Om

Min profilbild

Fru Larsson

Sandra heter jag och bor tydligen i Sveriges "tråkigaste stad" Eslöv. Jag gifte mig med mannen i mitt liv 27 juli 2013. Tillsammans har vi våran dotter Tilde född 2011 och lillebror Eddie född 2014. Skriver om oss och våran vardag. Varmt välkomna att följa oss & vår vardag!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela