- Familjen Larsson & livet -

Personliga födelsetavlor

Publicerad 2014-10-31 21:46:32 i Livet



Två såna här är på väg hem till oss nu. Ena är Eddies doppresent av morfar. Och den andra följde liksom bara med. Nu har vi snart nåt fint på väggen i vardagsrummet. Yeeey!

De är beställda från www.personligfodelsetavla.se


Hej träningsvärk!

Publicerad 2014-10-30 14:58:44 i Livet


Idag har jag träningsvärk. Yeeey! Då har träningen gjort nån nytta i alla fall. Skönt är det.


Jag och lilleman har varit ute på en lugn barnvagnspromenad nyss. Han fick lite frisk luft och jag fick röra på mig - win win! Passade på att hämta ut en Tradera-vinst. Vad det är, får ni se sen. 


Jul i norr!

Publicerad 2014-10-30 11:35:37 i Familjen



Det blir en jul i norr för oss! Vi åker upp den 18 december på kvällen och blir uppe tills den 29:e. Ska bli mysigt. Hoppas att det inte blir en smällkall ( typ -30 grader kallt) vinter så att man kan vara ute, åka pulka med barnen och hitta på roliga saker. Det brukar ju vara en aning mera snö där uppe än vad det är här nere i Skåne.
 
Har inte firat jul i norr på 5 år. Tiden går så galet fort! Känns ju lite trist att inte fira jul med Robbans familj, men så är det när man har familjerna utspridda i vårt avlånga land.
 
Jag längtar i alla fall!
 
 

Vilken känsla!

Publicerad 2014-10-29 21:53:32 i Träning


Lyckorus deluxe efter gårdagens zumba. Så förbaskat kul! Skulle ta det lugnt, men hur lätt är det? Man liksom rycks med i musiken & vill bara ge allt. Jag var sjöblöt i svett, snurrig i skallen och trött samtidigt som jag ändå kände mig pigg. Fick mig att inse hur mkt jag har saknat detta! 



Var ett pass idag, så jag for på det oxå. Kunde liksom inte låta bli! Sen är söndagen bokad. Woop woop!


Dags att komma igång!

Publicerad 2014-10-28 16:50:35 i Träning

 
Har gått och tänkt på att jag ska fixa träningskort igen. Men det har liksom stannat vid just tanken. Men idag tog jag mig i kragen och fixade kortet. Jag förnyade mitt kort på Hälsostudion. Jag trivs där.
 
Tänkte även att jag skulle "våga" mig på det där med att gymma också. Men jag börjar med att köra zumba ikväll. Jag är lika pirrig i kroppen som ett barn på julafton. Ska bli så kul att komma igång igen. Känner att jag behöver det. Är konstant trött och drar på mig en massa sjukor titt som tätt. Lär ju vara döende imorrn, men på ett skönt sätt!
 
 
 
Min och Tildes zumbafavorit!
Robban vill typ skjuta sig själv i foten när han hör all zumbamusik som spelas här hemma.

Underbara unge!

Publicerad 2014-10-26 09:45:22 i Tilde 2-4 år

 


Jag förundras varje dag hur fantastisk denna lilla tjej är. Hennes kommentarer och utlägg om diverse saker är så roliga. Man får sig ett gott skratt några gånger om dagen. Hon är så lillgammal. Sen kommer det dagar då jag känner hur dom gråa hårstråna kommer smygandes. Hon må vara söt, men herregud vilket humör hon har vissa dagar. Och otålig är hon. Allt ska ske på en sekund!
 
 
I fredags när jag stod i duschen och sjöng för Eddie ( för att roa honom), så kommer hon in och säger:
- Mamma, nu får du sänka volymen. Jag får ont i öööööronen! (på skånska)
Jag sjöng ju inte högt och säkerligen inte vackert, men Eddie var nöjd och glad. Men det var inte fröken T. Jag bytte låt och fortsatte sjunga för Eddie. Då kommer hon in igen:
- Men mamma, nu får du skärpa dig. Sänk volymen!!!
Ja, det var ju bara att stänga igen matintaget och vara tyst. Och bita sig i läppen för att inte börja skratta.
 
Något som jag tycker är så fantastiskt med henne är glädjen hon visar när hon får något. Det behöver inte vara något stort eller mycket, men hon blir verkligen så himla glad. Och hon visar det med hela kroppen.
 
Älskade unge, jag älskar dig till månen och tillbaka. Flera gånger om.
 
 

Vem är ni?

Publicerad 2014-10-24 21:07:36 i Livet


Jag blir så nyfiken, vem är ni som läser? Kan ni inte slänga iväg en kommentar & berätta vem ni är.


Puss på er!


Tradera is the shit!

Publicerad 2014-10-24 00:41:40 i Shopping


Har alltid varit "anti" begagnade kläder. Alltså från okända människor. Fråga mig inte varför, för jag vet själv inte. Ytterkläder har dock aldrig varit något problem. 

Snubblade in på Tradera och det var väldigt dumt. Eller smart. Välj själv. Har gjort några fynd på sistone. Senast i samlingen är denna fleecejackan/tröjan från MOLO. Ny med lappar på och till priset av ingenting. Det kallar jag fynd!




Den är faktiskt till Eddie. Ja, det är lite rosa. Nej, han kommer inte dö av att ha på sig den. Han kommer ju bli hur fin som helst i den. 

Nu blev klockan för mycket. IGEN. Hur svårt ska det vara & lägga sig i tid? Va va va?

Puss & god natt!

Utgifter,utgifter, utgifter.

Publicerad 2014-10-22 21:57:54 i Shopping

 
Vi går mot kallare tider, vilket innebär att det är dags att köpa klart vinterkläderna till kidsen. Eddie är klar, behöver bara komplettera med en varmare mössa och vantar. Tildes vintergarderob börjar bli klar. Jollyroom har just nu "jollyrace", vilket innebär att vissa varor är nedsatta. Jag passade därför på att beställa en overall från Didrikson för 699:- istället för 1095:-. Kanon ju! Nu är det bara skor, täckbyxor och mössa, sen är hon också klar. Då har hon två uppsättningar vinterkläder, vilket behövs när de är ute mera på förskolan och hon tycker om att vara ute. Jag hoppas att det ska komma lite mera snö i år, så man kan åka pulka och madrass. Såå kul!
 
 

Jag älskar lila, så jag kunde inte låta bli denna. Skulle vara "smart" och ta en neutral färg, så att Eddie kunde ärva syrrans overall i framtiden. Men vi får väl se om han vill ha syrrans lila overall när den dagen kommer. Ha ha ha!
 
Uff, det blir en massa utgifter nu. Kalas, dop, julklappar och sånt. Man känner att man lever. Kontot i alla fall.
 
 

3 månader

Publicerad 2014-10-22 11:01:46 i Eddie 0-1 år

Lilltrollet blir redan 3 månader idag. Detta är ju galet. Tiden går ju hur fort som helst. Jag hänger verkligen inte med alls. Mamma mia!

Igår var vi på bvc för vägning, mätning och första vaccinet. Gick hur bra som helst. Eddie blev såklart ledsen när "tanterna" stack två sprutor i benen samtidigt. Men vem hade inte blivit det? Men snabbt gick det över och han blev glad igen. Han är nu 66,5 cm lång och väger 7625 gram. Han fortsätter att följa sin kurva som en klocka. Älskade lillpruppen!
 
 

Projekt: hitta dopklänning

Publicerad 2014-10-22 10:28:12 i Livet

 
Vi köpte en dopklänning när Tilde döptes. Stilren och fin. Till en tjej. Men jag tycker inte att den passar på en kille. Den är alldeles för tjejig för det. Så nu börjar projekt "hitta dopklänning" till Eddie. Och jag har kollat på de flesta sidorna och tror att jag kan ha hittat en fin klänning nu.
 
 
Denna är en tänkbar kandidat till Eddiemannen våran. Tyckte att den var jättefin och stilren. Gillar inte för mkt krusiduller och sånt. Har ju en månad på mig att hitta en fin klänning, vore ju själva f-n om jag inte skulle hitta nån tills dess.
 
 
 
 

Mammakroppen!

Publicerad 2014-10-22 00:03:23 i Träning


När vi var i Ullared förra veckan, köpte jag boken "Träning för nyblivna mammor". Jag känner att det är dags att ta itu med den här mammakroppen. Trivs inte alls med den nu. Och då känner jag att det är lika bra att göra det ordentligt och börja från noll. 

Fördelen med denna bok är att jag kan träna hemma. Det är lite svårare nu att ta sig iväg med två barn. Krävs lite mera planering när man ska passa en massa olika tider. Lämning, hämtning och BVC-tider. Och Robban har sina kvällsträningar samt kvällsjobb. Men allt går, bara man vill.



Den ena efter den andra

Publicerad 2014-10-17 17:26:54 i Familjen

 
Förra veckan var Tilde risig. I tisdagskväll åkte jag på nåt elände. Var risig som tusan hela onsdagen. Natten mot torsdag trodde jag att jag skulle flyta bort i sängen. Jag hade febersvettningar så att det sjöng om det. Vaknade av att nattlinnet var BLÖTT och även lakanen. Har aldrig varit med om nåt sånt innan. Inte vad jag kan minnas i alla fall. Men igår när jag vaknade, så kände jag mig så gott som helt återställd...förutom lite huvudvärk.
 
Nu är det Eddies tur. Han är snorig och har lite feber. Men han verkar inte påverkad. Han skrattar och är samma glada kille. Hoppas det bara är nåt tillfälligt som går över snabbt. Tycker så synd om honom när han har jobbigt med andningen och är täppt i näsan.
 
For iväg till Apoteket och kom hem med nån slags nässpray/mist som skulle underlätta lite för hans täppta näsa.
 
 
 
 

Formeli.se

Publicerad 2014-10-17 00:29:08 i Tips från coachen


Eddie sa oxå att han gärna skulle vilja ha dessa tavlor från formeli.se :

Fast han vill ha "E som i Eddie" och gärna samma färger i båda tavlorna. Behöver inte vara samma som på bild. 

Den genen måste han oxå ha ärvt av mig. Jag gillar ju att saker och ting ska matcha. Mammas pojke!



Liten blir stor

Publicerad 2014-10-16 23:31:51 i Eddie 0-1 år



Nu händer det grejer med lilleman och hans utveckling. Han tar tag i allt han kommer åt. Och han vill gärna smaka på allt. Raka motsatsen till sin syster. 





Köpte lite aktivitetsleksaker i Ullared. Prasselboken var en succé! Som han har pratat, klämt, känt och provsmakat på den. 

Kan någon stoppa tiden?! Galet att han redan blir 3 månader nästa vecka!


Tips

Publicerad 2014-10-16 23:23:11 i Tips från coachen


Eddie berättade för sin käre mor ikväll att han skulle bli superduperglad om han skulle få nåt av det här i doppresent:



Han har otroligt bra smak måste jag säga. Den måste han ha ärvt från sin mor. Hahaha!


Vill ha!

Publicerad 2014-10-12 14:29:27 i Inredning

Åh, jag har förälskat mig i denna lampan. Jag vill ha den. 




Vi ska göra om lite i Tildes rum. Hon ska få ett skrivbord så att hon kan pyssla, rita och sånt inne på sitt rum. Plus att man får mer förvaring. Sen har jag hittat en fåtölj som skulle passa bra. Då tänkte jag att man kunde göra en liten myshörna med en massa kuddar. Hittat en massa roliga tavlor oxå. Kliar i fingrarna. Heter otålig i andranamn och vill att allt ska ske på en gång.

Sen hade jag velat måla/tapetsera om i hennes rum. Slippa dom fula pissgula tapeterna. Men med en hyresrätt kan man inte göra hur man vill. Så det får bli ett senare problem. 

Redo för vinter

Publicerad 2014-10-12 14:04:35 i Shopping


Eddie är utrustad för vintern nu. Bara mössa och vantar som saknas. Känns konstigt att säga att han är redo för vintern när vi hade 17-18 grader varmt ute igår. Men för en norrlänning som mig, är det svårt att vänja sig vid sån här temp i mitten på oktober. 


Han har fått en superfin overall från MOLO. Den är mer klar i färgen än på bilden. I love it! Sedan har han en röd vindfleece overall från Polarn o Pyret. Han är redo för kylan nu. När den nu behagar att komma.





Pissnatt!

Publicerad 2014-10-10 12:18:04 i Livet

 
Jag är såå trött idag. Har haft världens sämsta natt. Men jag kan inte "skylla" på barnen, för båda har sovit hela natten. Kunde bara inte somna igår. Lagomt frustrerande! Täppt i näsan, mensvärk och fan & hans moster. När jag väl somnade, så drömde jag mardrömmar. Sömnen var inte den bästa inatt.
 
 

Men nu är det snart helg och det innebär att vi är lediga alla 4 tillsammans. Det får vem som helst på gott humör!
 
 
 

Dop

Publicerad 2014-10-09 20:56:00 i Livet

 
 
Datum för dopet är spikat. Kyrkan är bokad. Lokalen är bokad. Inbjudningskorten kom med posten idag. Nu ska vi bara bestämma oss för ett färgtema också. Sitter och letar dekoration för fulla muggar. Finns massor. Jag får ju lite damp för att jag alltid ska ha sån beslutsångest. Hur svårt ska det vara egentligen? Har ju lite tid på mig, så det ska nog lösa sig.
 
 
Bjuder på en liten tjuvtitt på inbjudningskorten:
 
 
 
 
 
 
 

Ullared

Publicerad 2014-10-09 20:28:19 i Livet

 
 
Nästa vecka åker jag, Eddie (stackars pojke), svärmor och svägerskan till Ullared för lite shopping. Ska bli mysigt! Vi har bokat en stuga så att vi kan gå all in. Ser framemot det. Tänkte göra bort att köpa barnens julklappar. Och sen lär det bli lite annat smått och gott, om jag känner mig själv rätt.
 
 
 
 
 

Sjukstuga

Publicerad 2014-10-09 09:18:08 i Tilde 2-4 år


Igår när klockan ringde på morgonen kändes T varm. Varmare än normalt. Plus att hon var snorig. Så jag tyckte att det var lika bra att hon fick stanna hemma. 

Hon sov till 09.30 och det hör inte till vanligheterna. Så jag tog rätt beslut. Under dagen såg man hur hängig hon var. Aptiten var lika med noll. Humöret ska vi ju inte ens tala om. 


Vi är hemma idag oxå. Hon verkar dock lite piggare idag. Så det verkar gå åt rätt håll. Nu ligger hon & kollar film på paddan.




När Eddie kom till världen!

Publicerad 2014-10-08 17:34:00 i Eddie 0-1 år

 
Så här gick det till när Eddie kom till världen: 
 
 
På måndagen den 21/7 for Tilde iväg med sin farmor och farfar på äventyr till Helsingör. Jag och maken passade då på att bara vara. Vi såg en massa avsnitt av Sons of anarchy och tog det lugnt. Var skönt och välbehövligt. Mot eftermiddagen for vi ner till stan för att äta nåt lätt och för att få lite frisk luft. Hade en konstig känsla i magen, inte ont eller så...bara konstig. Tänkte inte mera på det.
 
Mot kvällen skulle Robban bara gå till affären snabbt och handla något. Tilde ville då cykla, så jag tänkte "äh vad fasiken, det är fint väder och sprolla roll vad klockan är... Hon får cykla". Vi gick ut alla 3. När vi började gå mot affären fick jag väldigt ont i ryggen. Väldigt långt ner på ryggen. Och samtidigt en tryckande känsla neråt. Inget jag känt av tidigare, men som jag dock kände igen. Men pessimistkonsulten var i farten, så jag tänkte inte mera på det. Robban och Tilde gick in och handlade medan jag väntade ute vid Tildes cykel.
 
På vägen hem tyckte jag att det kändes allt mera. Och jag ville inte gå in. Vi stannade ute och Tilde var hur nöjd som helst. Jag höll igång så mkt jag bara kunde. Gick upp för backar och kullar, allt för att eventuellt få igång det hela. Efter en timme, så gick vi hem så att lilla fröken skulle komma i säng. När vi gick upp för trappen kändes det som att jag bokstavligt talat hade något mellan benen. Fick "hålla i magen". Väl inne i lgh fortsatte jag gå fram och tillbaka. Det onda och den tryckande känslan höll i sig. Sa till Robban att det kanske kunde vara på G nu. Efter många om och men beslutade vi oss för att ringa farmor och farfar för att förbereda dom på vad som eventuellt skulle vara på G. Även om jag kände igen känslan, så vågade jag inte tro att det var sant. Efter att ha pratat med dom så bestämde vi oss för att köra ut Tilde till dom. Jag stannade hemma och gick fram och tillbaka. Var glad, samtidigt som jag hade ont.
 
Vi la oss vid 22-23 tiden för att få ihop lite sömn OM nu något skulle hända. Jag hann inte ligga i sängen många minuter förrän det började göra så pass ont att jag fick andas mig igenom det onda. Det var inga täta eller regelbundna värkar som kom. Men dom gjorde ont. Efter ett tag gav jag upp. La mig på soffan. Började då att klocka värkarna för att ha lite koll. Det gick 5-15 min mellan värkarna och så höll det på i några timmar. Vid 2-3 tiden tog jag 2 Alvedon för att se om det avtog. Jag slumrade till mitt i det onda. Vaknade upp vid 4 tiden och då gjorde det ont. Började klocka värkarna igen och de hade blivit betydligt tätare.
 
 
 
 
 Och tätare blev dom. Jag tog en varm lång dusch. Vid varje värk så spolade jag VARMT vatten på magen och andades. Det gjorde inte riktigt lika ont då. Efter 30 min i duschen, så gav jag upp. Klockade värkarna igen och då var det 2-3 minuter mellan. Jag ringde förlossningen vid 05.30-tiden och fick prata med en jättesöt barnmorska. Hon tyckte att vi skulle komma in NU. Frågade om jag skulle äta frukost innan, för det tyckte dom när jag väntade Tilde. Visserligen var det 3-5 min mellan då. Hennes svar var "nä, det tycker jag verkligen inte"... Det tolkade jag som att det var dags nu. Väckte Robban som hade sovit gott hela natten och var lyckligt ovetandes om vad som var på gång. Snabbt var han uppe och påklädd. Han plockade ihop allt vi skulle ha med oss och gick ner till bilen. Själv så ställde jag mig och fixade håret. Pucko!  Sakta men säkert vaggade jag ner för trapporna. Precis när jag skulle kliva in i bilen så kom det en lång och smärtsam värk. Kunde inte röra mig. När den var över, så hoppade jag in i bilen och vi körde mot Lund.
 
Väl inne i bilen så var det som att allt bara dog. Jag fick lite smått panik och trodde att vi skulle få vända om när vi kom till förlossningen. Vi hann åka till Gårdstånga, mitt i rondellen, när värken från helvetet kom. Jag trodde att jag skulle gå av på mitten. Panik, panik, panik! Den höll i sig i evigheter och jag trodde att jag skulle dö. På riktigt alltså. Fy fasen! Men sen stannade det av igen.
 
Var i Lund vid 06.40-tiden.
Vi blev mottagna av en jättetrevlig barnmorska som hade jobbat natten. Hon skulle strax gå hem och skulle precis rapportera till dagpersonalen. När dagpersonalen kom, så kopplade dom upp mig till ctg:n och undersökte mig sedan. Öppen 4 cm! Trodde att dom skämtade med mig. Sedan fick jag byta om till dom sexiga vita sjukhusrockarna och nättrosorna. För här skulle det banne mig bli bebis! Och sen fick jag lustgasen. Denna gången var jag inte lika envis som med Tilde. Nu visste jag att jag kunde be om den direkt och det gjorde jag.
 


 
Sedan var det rätt så lugnt. Jag och lustgasen var bästa vänner. Det kändes liksom för lätt på nåt sätt. Rena rama drömförlossningen so far. Sms:ade och fotade. Kändes inte som att jag skulle föda barn snart. När dom sedan kom för att undersöka mig strax efter 8 så var jag öppen 7 cm. Trodde ännu en gång att dom skämtade med mig. Med Tilde var allt så långdraget. Värkarna blev allt intensivare och jag bad om EDA:n. Barnmorskan sa att den var beställd, men att det var inte säkert att jag skulle hinna få den. Mamma mia! Fick ännu en gång lite panik. Tur att jag iaf hade lustgasen. Men som en räddande ängel så kom det en söt och pigg kvinnlig läkare som satte EDA:n. Halleluja! EDA:a is the shit and I love it!
 

 
Vid 10-tiden gick vattnet. Det var en märklig känsla. Fick ju aldrig uppleva den med Tilde. Det var som att någon drog ut proppen och sen blev det väldigt varmt och blött. Dom undersökte mig sedan och då var jag öppen 8-9 cm. Yeeey! Kunde äntligen se ljuset i tunneln. Trodde jag....
 
Sen var det som att nån tryckte på paus-knappen. Det stannade av. Öppnade mig inge mera. Fan fan fan. Upp och stå, gunga från sida till sida, ja allt för att påskynda det hela. Inget hjälpte. Till slut fick jag värkstimulerande dropp för att få igång värkarna. Sen börjar det bli luddigt. Kommer knappt ihåg nåt när det väl drog igång. Men jag minns att dom inte kunde fylla på till EDA:n för att de var rädda för att det skulle stanna av då. Det gjorde så sjukt ont. Var så intensivt. Jag hade lustgasen, men den tog dom till slut. Kan ju bero på att den satt fastklistrad i nyllet på mig mot slutet. Men som sagt, det var väldigt intensivt och gjorde mer ont den här gången, än med Tilde. Kändes som att det tog evigheter. 12.29 tittade han till slut ut. Vägde 5200 gram och var 56 cm lång. När jag kollade igenom mina förlossningspapper, så tog det totalt 20 minuter för mig att krysta ut honom. Så det är helt klart godkänt. Han var så fin, så lik sin syster och så förbaskat stor! Men så himla värd all smärta.
Men det var ju inte över då, för sen skulle ju moderkakan ut.
 
Att få ut moderkakan gjorde fasiken mer ont än själva förlossningen. Fy alltså! Man är så förbaskat öm och mör i kroppen (läs muffen), sen ska den ut också. Och barnmorskorna är ju inte nådiga. Det är inget gulligt tryckande på magen, åh nä... känns som att dom ska trycka handen igenom magen. Och min moderkaka har inte kommit direkt, utan det har tagit ett tag...vilket innebär en massa tryckande på magen. Men efter många om och men så har den ju till slut kommit ut. Jisses Amalia!
 
 

5200g och 56 cm lång

Och aldrig någonsin smakar maten så bra, som efter en förlossning!
 


Nybliven och lycklig tvåbarnsmamma! ♥
 
Så gick det till när Eddie kom till världen.
Våran fina kille.
 
Det har gått ett x antal veckor sedan han tittade ut, så minnet kan svika mig lite. Men det är så här jag minns och upplever förlossningen. Frågar man Robban, så kanske han tycker något annat.
 
 
Har inte blivit avskräckt från att föda barn. Kan hända att vi går igenom detta en gång till. Den som lever får se.
 
 

Tack Blondinbella!

Publicerad 2014-10-03 15:57:00 i Shopping

 
Tack vare att Blondinbella är gravid igen, så har Babyshop just nu 10% rabatt på deras sortiment!
 
 
 
 
Jag har tänkt på den där förbaskade jackan i flera dagar, så nu kunde jag inte stå emot "frestelsen". Jag är svag, jag vet. Hoppas att den ska vara lika fin i verkligheten som den är på bild. Sedan passade jag även på att beställa en bärsele som jag har varit på väg att göra ett bra tag nu. Nu kanske lämning/hämtning går lite smidigare...eller att jag i alla fall slipper börja svettas som en gris. Och att jag dessutom får två händer fria och kan hjälpa Tilde m.m - win win!
 
Har bara hört gott om bärselen och sen är den dessutom ergonomisk. Kanoners ju! Den ser ut att vara skön för båda parter. Så nu längtar jag tills den kommer! Är som ett barn på julafton!
 
 

Mer färg åt folket!

Publicerad 2014-10-01 22:08:12 i Tips från coachen


Har velat hit och dit vad gäller vinterkläder till fröken T. Men nu tror jag att jag börjar se "ljuset i tunneln". 
Vi kommer att ha två uppsättningar kläder. En overall och sen jacka + täckisar. Och jag blev såå KÄR i denna jackan från MOLO:


Hur söt skulle inte T bli i denna färgklicken?

Love it!

Om

Min profilbild

Fru Larsson

Sandra heter jag och bor tydligen i Sveriges "tråkigaste stad" Eslöv. Jag gifte mig med mannen i mitt liv 27 juli 2013. Tillsammans har vi våran dotter Tilde född 2011 och lillebror Eddie född 2014. Skriver om oss och våran vardag. Varmt välkomna att följa oss & vår vardag!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela