- Familjen Larsson & livet -

Intensivt.

Publicerad 2014-12-29 00:17:55 i Livet


Ligger i sängen nu och lyssnar på andetagen från mina tre älsklingar. Kan inte riktigt somna. Kan ju bero på att jag har sovit till 12 idag. (Tonårsfasoner...)

Inatt är sista natten i Luleå för denna gången. Vi åker hem till Skåne imorgon på eftermiddagen. Tiden har gått så sjukt snabbt. 11 dagar svischade förbi i en hiskelig fart. 

Det har varit intensiva dagar. Att bo 4 vuxna och 4 barn i en 2:a är väl inget jag skulle rekommendera. Uff. Men det har ändå gått bra. Man har njutit lite extra när barnen har somnat på kvällarna. Njutit av tystnaden och lugnet. Ljudnivån på 4 barn är ju inte låg, om man säger så. Men det är ändå härligt. Kusinerna har lekt bra tillsammans. Kul att se! 

Jag bad om snö. Och snö fick jag. Kylan hade jag väl kunnat klara mig utan. Men den hör ju till. Antar jag. När det är -22 grader, så är det inte så jättekul att vara ute. Då får man aktivera sig inomhus och det är inte alltid så lätt när man är många personer på liten yta.

Hann tyvärr inte med att träffa alla jag ville träffa. Vi (jag & Eddie) drog på oss rejäla förkylningar. Större delen av tiden har vi bara varit hemma & vilat. Så typiskt när man väl är uppe. Så vi får väl ta oss en tripp upp till norr i vår kanske. Om ekonomin tillåter. Annars är ju folk faktiskt välkomna ner till oss oxå.

Men det har varit mysigt med en jul i norr. Med snö och lite kyla (som blev mycket kyla) istället för regn och plusgrader.

Nu ska jag stänga igen dom blåa och försöka sova.

Natti natti! ❤️

Pallar inte!

Publicerad 2014-12-28 17:01:41 i Shopping


Man kanske sparar en massa pengar, som jag egentligen skulle behöva, men jag pallar inte att gå på någon mellandagsrea. Fy! Det är folk till förbannelse, varmt och köer överallt. Nä, då är det skönare att sitta hemma och klicka hem saker. Igår klickade jag hem dessa gobitar till barnen:



Har nördat till det igen och syskonmatchat dom i varsin tröja från Mini Rodini. Sen fick dom varsin tröja. Tilde fick den randiga från Mini Rodini & Eddie från Nova Star. 






Pärlor

Publicerad 2014-12-26 19:40:59 i Vardagliga ting


Tilde fick pärlor och pärlplattor i ett av paketen. Jag kunde ju inte låta bli att testa pärla lite. Det blev först en rosa räv. Sen var jag ju tvungen att göra en grön oxå. En åt dom var. Och eftersom att jag älskar ugglor, så var jag ju tvungen att göra en sån oxå.

Summan av kardemumman är väl att mamman kanske uppskattade julklappen lite mera än barnet. 

De blev ju rätt söta ändå.


God jul

Publicerad 2014-12-24 19:22:43 i Familjen


Känslosam dag. Blandade känslor. Varit och hälsat på min lilla mamma, tänt ett ljus och önskat henne god jul. Som jag saknar henne. Julen känns extra jobbig, just för att det är en sån dag man vill spendera med sina nära och kära.

Fina lilla mamma


Julkalendern.

Publicerad 2014-12-23 23:53:07 i Livet


I Luleå har dom varje år en julkalender i Stadsparken. I år var det tydligen 20-års jubileum. Idag var vi och Nathalie med familj och såg den. Det var kallt och trångt, men oxå väldigt mysigt. Och teatern var faktiskt riktigt bra. Kul grej för stora & små. Tummen upp på den!



Frusna och hungriga, så knallade vi till MAX och lyxade till det med lite gotta. 

Gick en runda på stan och köpte sista klappen. Trodde att det skulle vara mer folk, men dom kanske är bättre än mig på att planera. Skitsamma. Stadsturen gick smärtfritt iallafall.




Vanlig förkylning.

Publicerad 2014-12-22 22:51:15 i Eddie 0-1 år


Var på vc här på Porsön. Efter att läkaren tittat & lyssnat på honom, så kunde vi snabbt konstatera en vanlig hederlig förkylning. Att han hostar är bara bra, för då får han upp slemmet. Hade varit värre om han inte gjorde/kunde det. Sen är han pigg och feberfri, så det är ingen fara på taket. Att han äter lite sämre än normalt, hör väl till. Man är ju inte så pigg på att äta när man själv är förkyld. 

Förutom hostan & snoret, så är han lika glad och sprallig som vanligt. Han har levt rövare ikväll och snackat i väldigt högt tonläge. 

Kändes skönt att kolla upp det iaf, även om magkänslan sa att inget var fel. Nu kan vi njuta av julen. Eddies första jul. Mys!


Fem månader.

Publicerad 2014-12-22 17:59:22 i Eddie 0-1 år


Idag blir Eddiemannen 5 månader. Fem (!!!) månader! Det är ju galet. Tyckte tiden gick fort med ett barn. Men det är ju inte ens i närheten vad det gör med 2. Mamma Mia!!

Eddie fick sitt andra vaccin i torsdags. Blev ledsen när dom stack, men gick över lika snabbt. Tycker nästan det är jobbigare när dom "hugger" honom i benen samtidigt, än när dom tar en i taget. Uff!

BVC-Anne vägde & mätte herrn. Kollade "läget" och kunde sen bocka av alla punkter på utvecklingslistan. Och även för kommande 6 månaders kontroll. Kändes bra. Man blir ju lagomt mallig. 



Han följer sina kurvor som en klocka. Även om han är större än de flesta bebisarna i hans ålder. 

Eddie...
...vänder sig från rygg till mage
...jollrar/pratar (både högt & lågt)
...tjuter av skratt när syrran busar med honom 
...greppar saker
...ska smaka på allt
...somnar för natten vid 22-23 tiden & sover sedan till 7-8
...lyssnar och kollar efter ljud
...kollar efter saker som faller på golvet



Lilla hjärtat

Publicerad 2014-12-22 10:23:27 i Eddie 0-1 år


Han hann knapp bli fri från förkylningen, så bröt den ut igen. Vet inte om det är vaccinet eller om det är nåt annat. Inatt har han inte sovit mkt pga hostan. Har försökt "bulla upp" kuddarna så att han skulle vara mer sittande. Men det har inte hjälpt. Inte mkt iaf. Han har kämpat på. Slumrat till, hostat, slumrat till, hostat. Lilla vännen. 

Ringde 1177 nu på morgonen för att rådfråga dom. Och vi fick en tid i eftermiddag för att kolla upp hostan. Så hoppas vi bara att det ska vara en vanlig förkylning och att vi kan njuta av julen.



Snö

Publicerad 2014-12-21 21:53:24 i Vardagliga ting


Jag har bott i Skåne i 4 år. Jag har alltså upplevt några vintrar. Skånska vintrar. Det har inte varit så mycket snö. Det kan jag faktiskt sakna. En riktig norrländsk vinter. Med snö. Mycket snö. 

Njuter extra mycket nu när vi är uppe hos pappa. För här är det snö. I Skåne öser regnet ner. Hade noll julkänsla när vi åkte upp. Men nu... Nu har jag julkänsla! Det ska vara snö på julafton. Så är det bara.


Vi har varit ute med barnen & härjat ikväll. Åkt pulka, madrass, klättrat i snöhögar, kastat snöbollar... Ja, vi har härjat. Var inte jättelätt att få in barnen. Helst hade dom stannat ute några timmar till. 


Luleå

Publicerad 2014-12-20 21:41:32 i Livet


I torsdags, 23.55, landade vi i Luleå. När vi steg ut från Kallax flygplats, så möttes vi av snö. Underbart! Tilde hoppade och studsade av lycka.

Flygresan gick hur bra som helst. Eddie sov sig igenom båda flygturerna. Tilde skötte sig oxå fint. Men vi var väldigt trötta mot slutet. Skulle väl inte rekommendera att åka så sent på kvällen när man har barn. Men men...

När vi vaknade igår hade det kommit en del snö. Och det fortsatte att snöa under dagen. Vi kände oss mer eller mindre bakfulla efter flygresan, men tog oss ut. Tilde var överlycklig


Hon och Robban hade snöbollskrig. Och i nästa stund började hon kasta snö på mig. Sen försökte hon fånga/äta upp snöflingorna. Lyckan var total för damen!



Eddie fick inviga sittdelen och lyckan var total för honom! Somnade gott & sov ute 1,5 timme. Frisk luft is the shit!

Har kommit över 1 dm snö sen vi kom. Love it! Nu vill jag åka pulka. Man blir aldrig för gammal för sånt.


Ansökt om dagisplats.

Publicerad 2014-12-17 12:44:56 i Livet

 
Yes, precis som rubriken lyder så har jag precis ställt lilleman i kö till dagis/förskola. Vi valde att söka till samma förskola som Tilde går på. Dels för att det är nära och sen för att det har funkat bra med personalen där också. Känns bra. Som det ser ut nu, om allt går som det ska, kommer han att börja på dagis i januari 2016. Han kommer då att vara 1,5 år och det tycker jag är en bra ålder.
 
 
Sedan har jag tagit ett beslut angående mina studier. Jag kommer att vara mammaledig nu till Eddie börjar på förskolan. Jag fixar inte att plugga själv(distans) med en liten bebis hemma. Jag trodde att jag skulle göra det, men det går inte. Sen är det inte bara Eddie som behöver tid & kärlek. Tilde behöver också få tid och uppmärksamhet. Sen har Robban sitt jobb och sin fotboll. Tiden räcker liksom inte till. Blir så besviken på mig själv. Besviken på att jag inte fixar det, när så många andra gör det. Och det gör mig ledsen. Varför fixar inte jag det? Man börjar tvivla på sig själv. Känner sig dålig på något vis. Min klass är nu klar med sina studier och är färdiga undersköterskor. Och hur jobbigt känns inte det? Jag hade också kunnat vara klar nu. Känns som att jag sviker en massa folk. Framför allt min man. Men hur gärna jag än vill, så går det inte nu. Jag fixar det inte just precis nu. Tyvärr.
 
 
 
 
 
 
 

Hej & hå

Publicerad 2014-12-16 20:43:13 i Vardagliga ting

...vad det går!
 
Eddie ligger inte kvar där man lämnade honom. Här rullas det hejvilt från rygg till mage. Till och med när han sover har han börjat snurra. Och han sitter bra, eller ja bättre och bättre, i matstolen också. Man märker att han tycker att det är kul att komma upp och se vad vi gör. Han får smaka på det mesta som är "lätt". Gröt får han lite varje morgon. Idag fick han smaka persika/päron-puré...SUCCÉ för herr Larssons smaklökar. Som han smaskade!


Han tycker verkligen om sin syster. Han skrattar och tjuter när hon busar & showar framför honom. Det värmer i hjärtat när man ser dom tillsammans. Mina fina barn. Som jag älskar dessa två.

 

Man får göra som man vill!

Publicerad 2014-12-15 22:12:23 i Livet

 
I lördags gjorde jag något som får många mammor att lyfta på ögonbrynen...
 
Jag gick ut på krogen. Yep. Jag unnade mig en utekväll i goda vänners sällskap. Yep. Jag och maken hade lämnat våra barn hos sin farmor och farfar för att vi skulle få en kväll tillsammans. Många kan tycka att det är tidigt, att man aldrig skulle göra si eller så, man är inte redo osv. Det är helt okej att man känner så för egen del. Men döm inte någon annan för att denne väljer att göra något annat!
 
Första gången vi hade barnvakt till Tilde var sjukt jobbigt för mig. Jag är ett kontrollfreak och vill gärna ha koll på saker och ting. Vill göra saker på mitt sätt och istället för att be om hjälp, så gör jag det oftast själv. Men det var oxå väldigt nyttigt. Inte för att jag skulle lämna bort henne i tid och otid, utan för att jag skulle kunna släppa lite på mitt kontrollbehov. Låta någon annan hjälpa mig. Oss. Vid behov såklart.
 
Jag tycker att det är viktigt att mina barn har en bra och trygg relation med sina mor och farföräldrar. Att dom ska kunna åka dit när dom vill och liksom känna sig trygga med det. Nu är ju Eddie så pass liten att han inte kan säga/uttrycka vad han vill. Men ju mer man umgås, desto bättre kontakt/relation får han ju med dom. Tilde är dock så pass gammal att hon kan uttrycka i ord att hon vill åka till farmor och farfar. Eller faster eller farbror för den delen oxå. Och det känns bra i hjärtat.
 
Även om jag och t.ex farmor inte gör allt på exakt samma sätt, så är hon trygg hos dom.  Det har aldrig varit några problem att lämna henne där. Eller hos faster. Det har heller aldrig varit några problem att lämna henne på dagis. Jag kan räkna gångerna på en hand som hon har gråtit när jag har lämnat henne där. Dom är väldigt få. Och det måste ju tyda på, enligt mig, att hon är trygg. Eller?
 
Många är så snabba på att döma en när man har barnvakt. Varför egentligen? Det där snacket "...har man skaffat barn, så ska man banne mig se till att ta hand om dom. Egentid skulle man han tänkt på innan..." kan få mig att bli så j-vla irriterad. Blir man en sämre mamma eller pappa för att man gör något på tu man hand? Man behöver ju inte gå på krogen. Man kan ju gå på bio, gå ut och äta eller göra vad man vill. Lite vuxentid tillsammans. Någon gång då och då så tycker jag att man ska kunna göra något utan barnen. Fylla på energikontot. För alla dagar är inte bara rosa och fluffiga när man har barn. Det kan oxå vara jobbigt på jobbet, i skolan eller vad som helst som kanske "drar ner" en och man behöver ladda om med ny energi.
 
Jag hade i alla fall ( om nån nu undrar ) en sjukt rolig kväll i goda vänners sällskap. Vi dansade till 04 på morgonen. Skrattade och hade en sån där fantastiskt rolig kväll. Energikontot är verkligen fyllt till max nu. Kommer leva länge på detta! Det var värt skavsåren och minus på sömnkontot. Så det så.
 
 
 
 
 
 

Syskonmatchning

Publicerad 2014-12-15 21:13:29 i Barnkläder

 
 
Tycker att det är kul (och kanske lite töntigt) att syskonmatcha barnen. I fredags efter att jag hade varit och gjort fransarna hamnade jag och Evelina på Hansa. Och där hade dom Polarn o Pyret. Kunde ju såklart inte motstå att gå in där. Kom ut med två tröjor till barnen a la syskonmatchning.
 
 
Med ett presentkort och en värdecheck så blev detta inte alls dyrt - me like!
 
 
 

Julklappar

Publicerad 2014-12-15 21:07:25 i Vardagliga ting

 
 
På torsdag åker vi upp till Luleå för att fira julen hos pappa. Ska bli mysigt. Men jag ser inte framemot att packa. Nu är vi ytterligare en person i familjen, vilket betyder ännu mera packning. Tur att pappa har tvättmaskin. Vi pratade om att ta med oss julklapparna upp, men insåg snabbt att vi inte pallade det. Så vi tänkte att barnen får nåt paket av oss nu innan jul och något efter. Blir lite konstigt, men vad fasen. Tilde fick öppna ett paket idag efter frukost. Blev succé! Nytt Duplo. Hon älskar Duplo. Nu fick hon en "affär" och gubbar, en bil och lite smått och gott. Hon har lekt med det hela dagen.
 
 
 
Hon uppskattade dock inte när lillebror ville provsmaka på "affären". Hahaha. En bild säger verkligen mer än tusen ord. Som jag har skrattat åt denna bild.

Fransar

Publicerad 2014-12-12 16:18:00 i Vardagliga ting


Nu har jag äntligen gjort mina fransar. Vilket lyx för en mamma som mig. Gjorde dom på salong Cut N Dry i Malmö. Känns väldigt ovant, men lyxigt. Nu är det bara att kliva upp ur sängen och sen är man "ready to go". I like it. 



Även om kroppen inte är som den ska, så känner jag mig betydligt mkt finare nu än innan. 


Lucia på förskolan

Publicerad 2014-12-12 15:57:26 i Tilde 2-4 år


Klockan ringde 06 idag. Fy sjuttsingen! Alldeles för tidigt för min del. Men luciafirande på förskolan stod på schemat, så det var bara att pallra sig upp. Väckte en förväntansfull 3-åring, som flög upp ur sängen.

07.15 var vi på plats. 07.30 drog det igång. De var såå söta och duktiga. Man blir så glad & stolt. Vi fick inte fota, så tyvärr kan jag inte bjuda på bilder på luciatåget... Dock en på min lilla tärna:



Älskade unge!




Klippning

Publicerad 2014-12-10 20:01:24 i Vardagliga ting


Idag har jag varit hos frissan. Klippt av lite slitet hår och blivit med lugg igen. 


Höll på att somna när hon tvättade mitt hår. Det måste ju nästan vara det bästa med att gå till frisören. Vardagslyx på en onsdag! 


Projekt: uppfräschning av morsan

Publicerad 2014-12-09 16:50:45 i Livet


Ja, nu är det dags att boosta upp självförtroendet lite. Man blir lätt "hemmablind" och bekväm i sitt förhållande. Efter två underbara barn är inte kroppen som den en gång har varit. Och efter att ha haft en 5,2 kg guldklimp i magen, så är den allt annat än fast och fin. Kläderna sitter ju inte heller som dom en gång suttit. Men det känns dumt att köpa allt för mkt nytt. 

Nu har jag bestämt mig för att göra något åt saken. Man får ta till lite knep. 

Jag börjar med att fräscha upp barret. Imorgon vankas det klippning hos Caroline på Style, Hair & Face. Grymt välbehövligt! När hösten/vintern kommer blir jag alltid sugen på lugg. Så det är mkt möjligt att det blir en lugg imorrn. Den som lever får se. Men man känner sig alltid finare/fräschare när man har varit och klippt sig. Jag gör i alla fall det.

Och på fredag ska jag (ääääntligen) få göra fransar. Har länge varit sugen på att göra det, men inte vågat. Nu slog jag till & bokade en tid. Ska bli grymt kul! En tidig julklapp av min man ❤️



Ska bli så kul och framför allt skönt att få lyxa till det lite! 






Mini Rodini

Publicerad 2014-12-09 12:18:10 i Barnkläder


Jag har fastnat för Mini Rodinis barnkläder. Tycker att de är häftiga. Och de är dessutom ekologiska. En aning dyra, men vad fasiken. Därför passade jag på att fynda när det var rabatt.



Mössa och jacka till Eddie som han förhoppningsvis kommer att kunna ha till våren. Har suktat länge efter jackan.


Passade på att syskonmatcha barnen litegrann. Tröja till Eddie och leggings till Tilde.

Nu har jag köpstopp. På riktigt. I allafall till barnen. Får fasen skärpa mig. Men det är så sjukt svårt att låta bli. Finns så mkt fint. Rabatter är livsfarligt för en shopoholic som mig.


Stolt mamma!

Publicerad 2014-12-08 20:06:59 i Vardagliga ting

Ikväll har jag och Tilde pysslat. Vi har gjort julkort som vi ska ge till hennes fröknar/pedagoger på förskolan. Vill visa lite tacksamhet. Tilde har gjort personliga framsidor på alla korten, jag har skrivit texten och hon har skrivit sitt namn själv. Hur stolt blir man inte? Hon är så duktig. Älskar att pyssla. 


Framsidan på ett av korten. Jag satte dit klistermärkena för lite julfeeling.


Fröknarna som ansvarar för Tildes grupp ska få varsitt kort och nåt litet till. De gör ett fantastiskt bra jobb och lite uppskattning är aldrig fel att visa. 


Går åt rätt håll...

Publicerad 2014-12-08 14:37:58 i Eddie 0-1 år

 
 
...med lillemans förkylning.
 
Men han har varit såå snorig och rosslig. Han har fått sova sittandes och sitta upp så mkt som möjligt. Han har varit vid gott mod hela tiden, pigg och ätit bra. Har ändå varit i valet och kvalet om man skulle åka in, men det kändes som att han var alldeles för pigg för det. Så jag har gått på min magkänsla och avvaktat. Tempen har legat på 38,3 och det är ju inte riktigt feber, så jag har inte gett honom Alvedon eller något annat. Jag har låtit kroppen ta hand om det själv. Och det har gått hur bra som helst.
 
Tack Sofie för tipset av snorsug! Den var kanon, även om Eddie blev arg som ett bi när jag använde den. Men den underlättade för honom. Och ja, den var väl dyr...men värt pengarna.
 
 

Sötaste rumpan!
 
(Pyjamas från Lindex.)
 
 

Babyshower

Publicerad 2014-12-07 20:37:57 i Vardagliga ting


Vi har i flera veckor planerat en babyshower för min fina gravida svägerska. Igår var dagen D. Hon trodde att hon skulle vara barnvakt, medan jag och maken skulle på bio. Men tji fick hon.

Vi tjejer, samlades här hos oss innan hon skulle komma. Blåste ballonger, fixade det sista osv. 



När hon plingade på dörren, så smög vi alla ut till hallen och öppnade dörren med ett "surpriiiiiiise"! Minen på Martina var underbar. Hade så gärna velat filma den. Haha! Jag tror att vi lyckades överraska henne rejält.

Svärmor hade gjort sin underbara smörgåstårta som vi mumsade. Sååå god alltså! 



Martina fick sen öppna sina presenter. Fick en massa fint till bebisen. Jag hade gjort en blöjtårta för första gången. 


"Fyllde" den med (förutom blöjor såklart) en napp, nappflaska, napphållare och dregglis från Elodie Details samt en snygg reflex.

Sen fikade vi. Martina gillar Mumin, så jag gjorde ett försök till en sån på tårtan. Sedan gjorde jag rosa macarons, rosa cupcakes...ja, som ni kanske fattar så var temat var rosa. Hahaha.




Det blev en väldigt mysig kväll med härliga töser och en överraskad Martina.



Den blivande mamman och Tilde.


Hanna tränade.

❤️



Materiell kärlek!

Publicerad 2014-12-04 21:39:16 i Shopping


Idag hämtade jag ut den. Min nya kärlek. Min svarta kärlek. Min praktiska kärlek. Åh. Den levererades i en svart påse. 



Där i ligger den. Min nya skötväska. Åh. Detta är materiell kärlek alltså. Har klämt och känt på den. 




Lillemans tur.

Publicerad 2014-12-03 11:34:49 i Eddie 0-1 år


Jahapp, då var det lillemans tur att bli sjuk. Jätteförkyld och feber, men är på gott humör. Inatt hade han det jobbigt med andningen. Så himla täppt i näsan. Det enda som hjälpte var att hålla honom i famnen. Stunder som dessa, då man inser hur bortskämd man verkligen är med sömnen. Zombiemamma. Varför finns det inte nässpray till bebisar? Koksaltlösningen hjälper ju inte mkt. Misten hjälper litegrann. Man kanske får testa en sån där snorsug?! 





Halvsittande i sängen funkar ganska bra. Och han ser ju rätt nöjd ut. Eller vad säger ni? 



Ersättningens för och nackdelar.

Publicerad 2014-12-03 10:43:55 i Vardagliga ting

 
Det finns många fördelar med att ge ersättning till sitt barn. För mig, som tyvärr inte verkar ha så mkt mjölk i mjölkmaskinerna, så känns det skönt att det finns "något annat". Även om mjölken är det bästa (enligt min åsikt), så finns det något som är likvärdigt. Och tur är väl det. Vi har alltså möjligheten att välja. Alla kan dock inte välja, men många har möjligheten. Och det är rackarns bra tycker jag. Jag är glad att jag i alla fall kunde amma mina barn i 2 månader. Det betyder att de båda har fått i sig den viktigaste mjölken. Och för mig känns det skönt att de i alla fall har fått i sig den, även om jag helst hade velat amma längre. Men nu blev det inte så. Istället för att deppa ihop, ha ångest och dåligt samvete så tänker jag njuta. Njuta tänker ni? Ja, jag tänker njuta av att jag nu har ett barn som mår bra. Han blir mätt efter varje måltid. Han är väldigt nöjd med livet. Han sover gott hela nätterna. Och det säger jag inte för att skryta, utan för att det är en slags bekräftelse för min egen del. Då vet jag att han är nöjd och tillfreds.
 
Men det är ju inte bara guld och gröna ängar när man ger ersättning. Det är ganska mkt bök också. När man ammar, så har man alltid med sig maten. Man behöver aldrig tänka på hur länge man ska vara borta, så att man vet hur mkt mat man ska ha med sig. När man ammar, så behöver man inte packa ner nåt i skötväskan, för mjölkmaskinerna är ju alltid där. Ger man ersättning, så ska man packa ner diverse grejer ( flaskor, termos med vatten och doserare till ersättningen). Dessa grejer tar ju ganska mkt plats också. Det finns ju små tetror med ersättning, men då ska man vara säker på att där finns tillgång till micro för att kunna värma den. Man måste också se till att man har rent vatten.
 
Och apropå vatten...
Vi har en grym vattenkokare som har underlättat enormt mkt vad gäller vattenkokningen till ersättning och välling. Vi kokar upp vattnet till 100 grader, sedan får det svalna. När det är dags att äta, så väljer vi 40 grader på vattenkokaren och får då perfekt tempererat vatten. Det är nog det bästa köpet vi någonsin har gjort. Tar bara några sekunder så är maten klar. Istället för att koka vatten på spisen eller värma i micron. Hemma lär man sig hur många sekunder det krävs för att vattnet ska bli lagom varmt i micron, men det är ju aldrig samma någon annanstans.
 
Sedan är det ganska dyrt med ersättning också. Vi betalar 90:- för en förpackning NAN 1 och den räcker väl ca 1 vecka och några dagar. Sedan ska man ju ha flaskor till. Vi har valt att ha flaskor till varje måltid. Det behöver man kanske inte ha, men vi pallar inte att stå och diska efter varje måltid. Det är ju en bekvämlighetsfråga egentligen. Men det är skönt att veta att det alltid finns en ren flaska till varje måltid. Jag tycker att det är drygt att ställa sig och diska, när Eddie skriker efter mat. Som sagt, det beror ju på hur bekväm man är. Sedan ska ju napparna till flaskorna bytas ut eftersom barnet växer. 2 nappar till MAM-flaskorna går väl på ca 50:- och har man då 5-6 flaskor, så drar det ju iväg snabbt.
 
Men jag är sjukt glad att ersättning finns. Det får liksom kosta vad det vill, så länge mitt barn är nöjd och mår bra. Och sen har vi haft turen att båda barnen har druckit samma ersättning och det har funkat bra för båda. Inget krångel med magarna eller så.
 
Det finns för och nackdelar med allt. Men det är ju en jädrans tur att det finns olika alternativ.
 
 
 
 

Bloggdesign?

Publicerad 2014-12-03 09:45:40 i Vardagliga ting

 
Nån som känner nån som är duktig på att göra bloggdesigner? Jag känner att min blogg känns lite....tråkig. Skulle gärna vilja piffa upp den litegrann.
 
 

Pepparkaksbak

Publicerad 2014-12-02 21:12:11 i Vardagliga ting


Efter att jag hade hämtat Tilde från förskolan, så åt vi mellis. Sedan drog vi igång med pepparkaksbak.




Det var jättekul till en början. Men fröken T tröttnade ganska fort. Det var roligare att smaka på degen. Det är väl sånt som hör till, antar jag. Dekorera pepparkakorna tyckte hon däremot var roligt. Jag med. 



Luktar gott i lägenheten nu. Och man fick faktiskt lite mer julkänsla... Även om gräsmattorna är gröna här i Skåne.

Ingela P Arrhenius

Publicerad 2014-12-01 11:44:29 i Tips från coachen


Skulle ju ha en mössa till Tilde, men det blev ju nya pyjamaser till barnen. Välbehövligt då vi har två växande barn här hemma. Köpte dessa från Kappahl:


20:- per pyjamas går till BRIS. Så jag tyckte att det var en bra grej att bidra till. Plus att dom var väldigt söta oxå.

Skynda att fynda!


Om

Min profilbild

Fru Larsson

Sandra heter jag och bor tydligen i Sveriges "tråkigaste stad" Eslöv. Jag gifte mig med mannen i mitt liv 27 juli 2013. Tillsammans har vi våran dotter Tilde född 2011 och lillebror Eddie född 2014. Skriver om oss och våran vardag. Varmt välkomna att följa oss & vår vardag!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela