- Familjen Larsson & livet -

Hur går det? Hur går det? Hur går det?

Publicerad 2014-09-30 12:02:42 i Livet

 
 
Jag försöker att alltid tänka positivt. Och det är väl bra. Men ibland tror jag att jag är nån slags superwoman, som klarar allt och lite till. Jag trodde att jag skulle fixa att plugga och samtidigt ha en liten bebis hemma. Min optimistiska plan var att jag skulle plugga när han vilade på dagen. Det jag dock inte tänkte på, var att det skulle ju faktiskt kunna vara så att han inte sov speciellt mycket på dagtid. Den tanken tänkte jag aldrig. Och självklart så blev det ju så. Eddie sover inte mycket eller länge på dagen. Han är alldeles för nyfiken för det. Precis som sin syster. Han kan sova när han ligger i vagnen och den är i rörelse, men det hjälper ju inte mig och mina studier.
 
 
 
Om jag nu ska tänka positivt, så får jag väl vara oerhört glad över att han istället sover hela nätter. Det är tacksamt för en Törnrosa som mig, som behöver sina timmar. Trots att jag är en tvåbarnsmamma.
Men det hjälper som sagt inte mig när det kommer till mina studier. Jag får inte ihop tiden. Dom få dagarna och timmarna Tilde är på dagis går i raketfart. Måndag, tisdag och onsdag finns det inte någon direkt möjlighet att plugga kvällstid eftersom att jag är själv med kidsen.
 
Och sen att ständigt få frågan "hur går det?", det gör mig inte mindre stressad. Försöker att vara positiv och säga att det går, men det är svårt. Jag har halkat efter... och jag känner mig superstressad inombords för att jag har svårt att komma ikapp.
 
Jag kanske måste vakna och inse att jag inte är någon superwoman. Jag fixar kanske inte detta!? Jag kanske får ta ett studieuppehåll, vara mammaledig och sedan läsa klart sista terminen när Eddie börjar på förskolan. Är det en sån tokig idé? Jag vet annars inte hur jag ska få ihop tiden. Men såklart knackar det dåliga samvetet på min axel för att R får dra det tyngsta lasset vad gäller våran ekonomi. Jag känner mig splittrad. Och stressad. Sjukt stressad!
 
Hur skulle ni ha gjort? Tips?
 
 

Unnat mig!

Publicerad 2014-09-29 12:56:23 i Shopping

 
Barnen får alltid nya kläder. I tid och otid. Har alltid råd att köpa något åt dom. Men när det gäller mig själv, så tycker jag allting är dyrt och det slutar oftast med att jag inte köper något alls. Eller så blir det nåt litet åt barnen. Men nu ska ni få höra... Jag har beställt en ny jacka till mig själv! Ja, ni läste rätt. Jag har köpt något till mig själv. Denna blev det:
 
 
 
 
Nu ska jag bara hitta några snygga skor också, sen ska jag vara redo för kyligare tider.
 

Just i detta nu...

Publicerad 2014-09-26 22:04:53 i Livet



Tilde sover sen några timmar tillbaka. Och lilleman ligger i sin säng & filosoferar om livet. Visst ser han trött ut?




Jag borde inte gnälla...

Publicerad 2014-09-26 13:53:11 i Livet


 
...men jag gör det ändå. Bara för att jag kan. Och vill.
 
Jag känner mig som en zombie idag. La mig alldeles för sent. Och ja, jag får väl skylla mig själv. Till viss del. Men jag tycker om min egentid på kvällen. När man får ligga och liksom bara vara. Det är då jag har möjligheten att ligga och prata med min man om dagen, barnen och livet. Det är då jag har tid att andas och bara få vara, utan några måsten. Se på tv eller bara stirra i taket. Förstå mig rätt nu. Jag älskar att vara mamma och jag gör allt för att barnen ska ha det så bra som möjligt. Men man får inte glömma bort sig själv heller. Med egentid menar inte jag att lämna bort dom, utan att man bara får vara liksom. Andas. Tid för att återhämta sig. Dagarna går liksom i raketfart nuförtiden. Man vaknar och sen har plötsligt hela dagen gått. Vissa dagar är tyngre än andra. Vissa dagar vill man bara sätta sig på golvet och gråta. Men det går oftast och alltid över på några minuter. Men när man är mitt uppe i det, så känns det som att det har pågått i evigheter.
 
Angående gnället då... Ja, jag var sjukt trött imorse. Alltså då snackar vi riktigt trött. La mig som sagt alldeles för sent. Nångång vid 02-tiden vaknade Tilde. Jag blev väckt av ett "MAAAAAAAAAMMA!!!!". När jag kommer in på hennes rum så vill hon se på barnprogram. For real!? Jag förklarade för henne att det var mitt i natten. Fick henne att somna om. Det tog ett tag innan jag själv kunde somna om. Vid 05-tiden vaknade Eddie och var hungrig. Upp och fixa mat. Han somnar som tur är alltid väldigt snabbt. Åter igen tog det ett tag för mig att somna om. 06.30 vaknar jag av att Tilde säger "Mamma, nu tycker jag att det är ljust ute. Nu vill jag se barnprogram" , "Mamma jag är hungrig", "Mamma, öppna ögonen" .... Ja, det var bara att stiga upp. Men det var segt. När sömnen blir lite si och så, är det lätt hänt att humöret tryter. Kände att jag vaknade på helt fel sida idag. Trotsig 3-åring och för lite sömn är ingen kombo jag rekommenderar. Men sen knackade det dåliga samvetet på min axel. När jag hade fått i mig frukost fick jag genast ny energi.
 

Och ja, den här bilden fick mig ju att börja småskratta också. Och hipsvips så var det dåliga humöret bortblåst!
 
Så det kan gå!
 
 
 
 
 
 
 

"Du är gjord för att föda barn"

Publicerad 2014-09-25 13:14:02 i Eddie 0-1 år


BVC i tisdags gick hur bra som helst. Började med att väga och mäta lilleman. 9 veckor gammal och väger 7125g och är 64 cm lång.

På två månader har han alltså växt 8 cm på längden och ökat 1925g. Stora lilla killen!

Han "pratade" för fulla muggar med BVC-sköterskan och hade mkt att säga.




Sen hade jag det obligatoriska "mammasamtalet" som alla mamisar får ha. Anledningen till samtalet är för att man ska upptäcka förlossningsdepression. Det var inga konstigheter. Jag mår bra. Nästan för bra,om man nu får säga så. Kroppen har återhämtat sig bra efter förlossningen. Livet hemma rullar på. Efter samtalet så sa sköterskan " Ja, du är ju verkligen gjord för att föda barn"

Tack & bock för det. Bara att producera några ungar till. Eller så inte. Men kanske en till. Den som lever får se.
Njuter av mina två så länge! 💕


Stilrent!

Publicerad 2014-09-22 23:31:20 i Tips från coachen



Lite tuffare och roligare saker när man ska lära sig äta. Kanske något att lägga till på Eddies önskelista?

Eller ett set till båda två? Får fundera vidare. Men sak som är säker är ju att det är dags att fundera på julklappar.

Nån som har börjat handla? 


The Brand

Publicerad 2014-09-22 23:17:39 i Tips från coachen




Hittade denna hos www.lillaliv.se och jag tror att Eddie skulle vilja ha den att mysa i nu när det blir kallare. Tyckte att den var tuff i alla fall. 

Åååh. Jag håller på att gå bananas! Jag älskar att köpa kläder till barnen. Love, love, love it! Finns så himla mycket fint. Men man får hejda sig lite!





Kvällsshopping

Publicerad 2014-09-22 23:10:30 i Shopping


Kompaniknut.se hade 20% rabatt på allt fram till 00 idag. Kunde jag motstå det? Svar nej. Har sneglat på ett set (tröja & leggings) från Livly till Tilde och nu slog till. 

Sen verkar hösten ha kommit till Skåne. Var bara 10 grader imorse. (Bra ursäkt va?) Så jag köpte en mössa oxå. 

 Jag älskar Geggamoja! Vill typ ha en i alla färger och kombinationer.



Eddie update

Publicerad 2014-09-18 12:02:29 i Eddie 0-1 år


Förra veckan var vi på BVC för att väga & mäta lilleman. Vi fick även träffa läkaren. En ny läkare och en väldigt bra sådan oxå. Hon kunde checka av allt på listan och sa att Eddie var ett A-barn. Hur mallig och stolt blir man inte när man får höra sånt? 

7 veckor & 1 dag gammal vägde han in på stadiga 6685 gram och är 63,5 cm lång! Han följer sin kurva som han ska. Han verkar väldigt nöjd och tillfreds med livet. 

Ska bli spännande att se vad han väger nästa vecka. Lika kul varje gång!



Igår var det premiär i gymmet. Och det var en succé för herrn! Värt varenda krona. Och sen är det ju såå fint oxå. Jag blir glad bara av att titta på det.


Tack Jollyroom!

Publicerad 2014-09-16 14:59:29 i Shopping

Har länge, länge suktat efter ett babygym från Skip Hop. Men snåltarmen i mig har tyckt att det har varit alldeles för dyrt. Jollyroom hade nu 15% på alla deras leksaker, så jag slog till. Kunde inte motstå det. Det var ju inte jättemycket rabatt, men vad är det man säger "många bäckar små"....





Sen råkade det bli lite annat oxå. Jag är en svag människa. Jag vet.



Skön start!

Publicerad 2014-09-15 11:48:06 i Familjen


Vilken skön start på denna måndagen! (förutom valresultatet igår) Vi har ätit mysfrukost med nybakade bullar. 


Sedan bäddade vi ner oss i soffan & såg film innan vi kickar igång dagen. Älskar dessa dagar tillsammans!


Nu är det dags att ta itu med dagens sysslor!


Röstat

Publicerad 2014-09-14 17:32:11 i Livet


Jag skäms över hur dåligt insatt jag är när det kommer till politik. Borde intressera mig mer. Har suttit och läst om partierna, deras partiprogram och gjort valkompasser på olika sidor. 

Något jag reagerade på var att man har lagt fram förslaget att man ska dela 50/50 på föräldraledigheten. Visst att vi ska ha ett jämställt samhälle and so on. Men när det kommer till ens familj, då vill jag och min man kunna bestämma själva hur vi vill göra. Alla familjer ser inte likadana ut. Alla har inte samma ekonomi och förutsättningar. Hur skulle vi t ex klara oss om R skulle vara hemma och jag studerar? Man blir ju inte direkt miljonär som student och ej heller på föräldrapenningen. 

Det var svårt att välja. Man vill ha lite av varje. Varje parti har ju nån punkt man tycker mer eller mindre om. Efter alla valkompasser, så har jag gått på magkänslan.

Nåja, nog om det. Vi har iaf dragit vårt strå till stacken & röstat idag. Tänker inte säga vad jag har röstat på, men jag kan säga att SD har INTE fått varken min eller min mans röst. Never ever att de någonsin skulle få den!


Har DU röstat?

Hejdå napparna!

Publicerad 2014-09-11 13:02:00 i Allmänt


Vi har länge varit på gång att "kasta" Tildes nappar. Vi har tagit det steg för steg. Vi har under en period begränsat användandet till enbart nattetid och det har funkat bra. Blev så mycket på en gång, så vi kände att vi tar en sak i taget. Först slutade vi med vällingen. Vällingen har varit hennes "trygghet" tillsammans med nappen. Att ta bort båda sakerna på en och samma gång kändes inte bra.
 
I Trollsjön här i Eslöv finns det ett nappträd. Vi tog oss en prommis dit för några veckor sedan. Jag berättade då för henne att vi ska lämna hennes nappar där när hon fyller år. Hon var med på det. Sedan dess har jag påmint henne varje dag om detta.
 
 
Igår slog vi slag i saken och begav oss till nappträdet. Det gick smärtfritt. Inget gnäll och inga tårar. Hon var jätteduktig och hängde sina nappar på en gren. Sedan gick vi till fiket och firade detta.



Hon fick välja precis vad hon ville, efter att hon hade ätit en korv med bröd. Ja, damen skulle ha en bägare med tuttifrutti-strössel. Damen fick en bägare med strössel. Och damen blev väldigt nöjd, även om det var kallt.
 
Hur gick nattningen då?
Den tog lite längre tid än vanligt. Fick förklara några gånger vart hennes nappar var. Men det var ändå inte så farligt som jag trodde att det skulle vara. Hon sov gott hela natten. Imorse frågade hon inte ens efter napparna.
 
 
Min lilla tjej börjar bli stor! ♥
 
 
 
 
 

Sjukstuga

Publicerad 2014-09-09 20:50:13 i Livet


Har känt mig hängig i kroppen ett tag. Har känt att "något" har varit på gång, men inte riktigt velat bryta ut. Well, igår kom dunderförkylningen från helvetet & slog ut mig totalt. Fy sjuttsingen! Ont i varenda kroppsdel, huvudet tjockt i snor, huvudvärk, taggtråd i halsen, feber... Totalt död alltså! Jag är sjukt tacksam att R var hemma igår. 


Hade iallafall världens bäst sällskap när jag låg och vilade på soffan. Måste säga att det är sjuuuukt svårt att inte få pussa på den här lilla herrn nu. Vill inte smitta honom, så jag försöker att inte vara så mycket i ansiktet. Samt att jag spritar händerna hela tiden. 

Nä, nu ska jag återgå till alla dokusåpor! Jag är hopplös när det gäller såna program...


Tilde 3 år

Publicerad 2014-09-08 10:37:04 i Tilde 2-4 år


Så, då var helgens kalasande över. Vi har numera en 3-åring i hemmet. Har sagt det så många ggr tidigare, men vart tar tiden vägen? 

Hon har blivit ordentligt firad av nära & kära. Fått en massa fina presenter. Man blir alldeles varm i hjärtat av alla fina människor som finns i hennes närhet. 

Jag hade lovat henne en Hello Kitty-tårta, men alla tänkbara människor som gör tårtor var upptagna eller fullbokade. Fick lite lätt panik. Började googla ( thank god for Google) och hittade en massa sidor med hur man kunde göra figurer. Köpte sockerpasta och tog saken i egna händer. Ett löfte är ett löfte. Det var faktiskt rätt kul att pyssla. Och till slut blev det en Hello Kitty och även Fåret Shaun. Jag blev ju som ett barn. Men jag fick en nöjd tjej här hemma & det var huvudsaken! Hon fick dock klara sig utan påskäggen i olika färger, men det gick lika bra. För att vara första gången, så får jag vara nöjd.



Tack, alla fina som kom & firade Tilde! Ni är underbara!

Första passet avklarat!

Publicerad 2014-09-04 18:26:55 i Tilde 2-4 år


Idag var det äntligen dags för Tildes första pass på Funky Kidz. Hon var laddad till max. Berättat för alla sina fröknar på förskolan och sen alla som vi har mött när vi gick från parkeringen. Du, jag ska på Funky Kidz"



Passet gick jättebra. Hon var lite blyg till en början, men sen släppte hon loss ordentligt. Hon hade kul och det märktes. När passet var slut så sa hon "Jag vill inte gå hem". Jag tolkar det som att Funky Kidz var roligt och något som hon tyckte om.

Nu står damen i duschen och sjunger i en väldigt hög tonart. Denna lilla dam, alltså!



Malmö

Publicerad 2014-09-02 16:32:17 i Livet


Igår stack jag och Eddie till Malmö för att hänga med Evelina. Vi spenderade dagen på Triangeln. Timmarna flög iväg. Vi åt, fikade och shoppade. Energikontot är påfyllt - love it! Bankkontot är dock något "tunnare", men man måste få unna sig lite. 




Om

Min profilbild

Fru Larsson

Sandra heter jag och bor tydligen i Sveriges "tråkigaste stad" Eslöv. Jag gifte mig med mannen i mitt liv 27 juli 2013. Tillsammans har vi våran dotter Tilde född 2011 och lillebror Eddie född 2014. Skriver om oss och våran vardag. Varmt välkomna att följa oss & vår vardag!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela