- Familjen Larsson & livet -

Duktiga jag

Publicerad 2014-05-30 18:30:39 i Shopping

Jag & Tilde for till Nova idag för att köpa present åt pappan i det här huset. Vi smet in på Polarn o Pyret, vilket är väldigt dumt egentligen. Hittar alltid en massa fint! Och så även denna gång. MEN, jag köpte ingenting!

 

Till lilleman
 
 
 
Till fröken fräken
 
Fanns såklart en massa mera fina kläder.
Gillar Polarn o Pyrets kläder.
 
 
 
 
 
 
 

Barnvagnsjakt!

Publicerad 2014-05-29 17:14:10 i Shopping


Igår när min käre man slutade jobbet, så drog vi iväg till Center Syd på barnvagnsjakt. Vi klämde, kände och provkörde vagnar. Vi fastnade för två vagnar, Bugaboo Buffalo och Brio Go Next. Vi ställde en massa frågor till kvinnan som hjälpte oss. Jag hade min favorit redan från början, men ville att min käre man skulle få känna sig för också. Det slutade med att vi båda gillade Buffalon. Snacka om lycka för min del! Men....
 
 
 
 

Vi köpte den dock inte. Vi köpte en annan vagn. Och gissa vem som blev nöjdast i stan?
Förmodligen våran lilla dam...
 
 
Vi kommer att slå till på Buffalon, men vi ska först bestämma oss för om vi ska köpa den i butik i Sverige eller om vi ska beställa den från Holland och komma undan lite billigare.
 
Men det blir ingen syskonvagn i alla fall... Det blir en ståbräda till damen.
 
Slutet gott, allting gott.
 
 
 

It´s your birthday!

Publicerad 2014-05-29 13:25:15 i Livet

 
 
 
Idag fyller en av mina äldsta vänner år.
Nu menar jag inte att hon är äldst, utan vi har känt varandra sedan vi var 3-4 år.
 Idag fyller hon jämt, the big 30!
Woop woop!
 
Grattis på födelsedagen, gumman! ♥

Järnbrist!

Publicerad 2014-05-28 14:29:43 i Andra graviditeten

 
Dagens besök hos barnmorskan gick bra. Bra blodtryck,  bra och fina hjärtslag på lilleman och magen följer sin egna kurva. Allt såg bra ut, förutom mitt förbaskade järn. Jag är nere på 97 nu, vilket inte är så jättebra. Nu ska jag äta 2 järntabletter om dagen för att se om det blir någon skillnad och jag får upp mitt järn. Jag har fått ta lite prover, för att kolla så att det inte är något som jag har brist på eller som är galet i kroppen. Alltid är det något. Men bebis mår bra, det är bara jag som verkar vara i lite sämre skick.
 
Vi pratade även om tillväxtultraljudet som vi gjorde i måndags. Min bm tyckte inte heller att det var någon fara på taket. Hon sa att det är mer vanligt med lite större bebisar nu, än vad det är ovanligt. Hon sa även att det är en fördel med att få en lite större bebis, för det gör att värkarbetet blir bättre. Det "underlättar" förlossningen. Hon frågade om jag kände mig orolig inför förlossningen, men det kan jag inte påstå att jag gör. Jag känner mig mest taggad. Jag vet vad jag kan få för smärtlindring och känner att jag har lite mera kött på benen nu. Ska bli intressant att se hur mkt det kommer att skilja sig mellan förlossningarna. Det får gärna gå liiite snabbare i alla fall. 32 timmar är långdraget. Dock har det också sina för och nackdelar.
 
 
 
 
 

Villervalla

Publicerad 2014-05-27 12:39:55 i Tips från coachen



Titta så fina kläder från Villervalla ( www.villervalla.se )
 
Jag har mina perioder i livet när det kommer till färg. Har haft en blå period, då skulle allt vara blått. Sedan har det varit rosa, lila och vitt. Nu verkar jag ha fastnat för turkost. Så fin och fräsch färg. Turkost och vitt - love it!
 
Detta "set" skulle jag vilja ha till Lilleman. Men jag ska hejda mig och hålla fingrarna i styr.
 
 

Vecka 34

Publicerad 2014-05-27 12:13:58 i Andra graviditeten

 
 
Graviditetsvecka 34 ( 33+0 - 33+6 )
 
 
Bebisen:

Nu väger bebisen c:a 2 kg och mäter totalt omkring 45 cm från topp till tå.

Förutom att gråta så kan nu bebisen göra allt som en nyfödd 40 veckors bebis kan. Det börjar bli trångt om utrymme inne i livemodern, men bebisen kan fortfarande sparka och röra sig. Den sover mycket under den här perioden, precis som en nyfödd bebis. Ögonen rör sig under REM-sömnen, och forskarna tror att fostret drömmer livfullt inne i livmodern.

När bebisen är vaken så använder den sina sinnen; den lär sig allt medan den lyssnar och känner. Bebisen har sannolikt valt en förlossningsposition nu och ligger antingen med huvudet nedåt eller uppåt (sätesbjudning). När barnmorskan känner på din mage så kan hon känna hur barnet ligger och eventuellt försöka vända det om det ligger med stjärten först.

Om bebisen föds denna veckan så är lungorna sannolikt starka nog att fungera utan hjälp, men den kan ändå behöva vård av specialisttränade läkare och sköterskor.

Ögonen är öppna under vakenperioderna och färgen på dem är vanligen blå, oberoende av vad den permanenta färgen senare kommer att bli, då pigmenteringen inte är färdigutvecklad. Den slutliga pigmenteringen kräver att ögonen utsätts för ljus och sker vanligen inom några veckor från förlossningen.

 

Du:

Din livmoder befinner sig nu c:a 15 cm ovanför din navel. Din viktökning ligger förmodligen mellan 10-13 kg. Under de sista veckorna upplever många att de behöver kissa oftare. Livmodern trycker på urinblåsan och kan göra att du behöver gå på toaletten ofta. Din livmoder har blivit c:a 500 gånger större än den var innan du blev gravid!

Produktionen av röda blodkroppar har nu börjat komma ikapp och blodbristen och andfåddheten som du kanske upplevde tidigare börjar avtaga under den här perioden.

 

 

Egna tankar:

Lilleman ligger med huvudet neråt & jag hoppas att han fortsätter med det fram till dagen D. Jag vill inte vara med om något vändningsförsök. Det ser allt annat än skönt ut när dom gör det. Vad gäller viktuppgången så står jag kvar på 5 stadiga kilon än så länge. Väger mig varje tisdagsmorgon efter morgonpinken. Tycker inte att det är mkt att gnälla över faktiskt. Inte med tanke på att Lilleman väger 2200-2300g nu. Gissar att han suger åt sig allt jag stoppar i mig. I övrigt tycker jag att jag mår ganska bra faktiskt. Visst, jag har förvärkar och sånt...men det får man ta. Vissa dagar är man gnälligare än andra, men det hör liksom till. Värst tycker jag att värmen är. Jag kom ihåg att jag tyckte att det skulle bli sååååå skönt att vara gravid på våren och sommaren, för då behövde man inte klä på sig en massa kläder. Men nu så här i efterhand, så tycker jag inte att det var så skönt trots allt. Jag tycker mest att värmen är asjobbig. Jag är konstant varm och svettig. Blir några ombyten kläder per dag. Men nu är det bara 48 ynka dagar kvar. Det är bara att "hang in there"!

 

 

Till lilleman

Publicerad 2014-05-26 15:00:12 i Shopping



Har syrran fått en massa sommarkläder, så måste ju lilleman också få något somrigt. Beställde dessa i samma veva som jag beställde damens kläder. Färgglada och fina. Blir perfekta varma sommardagar! Och vem kan säga nej till fynd? Inte jag i alla fall!
 
 
 
 

Det är officiellt...

Publicerad 2014-05-26 14:53:47 i Andra graviditeten

 
 
...vi ska få en liten pojke!
Och Tilde ska få en lillebror ♥
 
Fick tillåtelse av min käre man att "släppa bomben" och jag är ju inte den som är den. Så nu är det officiellt. Vilken frihet det är att få säga vad det är!!! Har ju fått bita mig i tungan ett X antal ggr, för att inte försäga mig. Jisses Amalia alltså.
 
Vi har varit på tillväxtultraljud idag och kollat läget med lilleman. Han mår gott där inne. Ligger fortfarande med huvudet neråt, men om det var fixerat eller ej...det kunde hon inte säga. Får ju säkerligen veta det vid nästa bm-besök. Han är nu 8 % större än det som anses vara "normalt". Inget vi behöver oroa oss för, enligt bm. Han kommer inte att vara en gigantisk bebis. Skönt det i alla fall. Allt annat såg också bra ut.
 

Hur gosiga kinder har han inte?
 
Bm bytte till 3D mot slutet så att vi fick "se" honom. Det är ju inte det lättaste att få till bra bilder i den här veckan, men vi fick i alla fall denna och där kan man ju se hans söta ansikte. Som vi längtar nu!
 
 

Sommarkläder till fröken

Publicerad 2014-05-23 08:39:19 i Shopping



Lite nytt från Lindex & KappAhl
 



Och kläderna jag beställde från H&M för  nån vecka sedan. Nu är lilla frökens sommargarderob uppdaterad och påfylld. Lär behövas mer, men det är en början i alla fall.
 
Yes, I'm a shopoholic! 
 
(Ja, lilfisen har också fått lite nytt...)
 
 

Förvärkar!

Publicerad 2014-05-22 10:28:00 i Andra graviditeten

 
Ja, då kan man bocka av ännu en sak jag har fått...eller rättare sagt får uppleva under denna graviditeten. Förvärkar. Onda sådana också. Igår gjorde dom så ont och det var inte speciellt trevligt. Det strålade i hela nedre delen av ryggen, molande värk från "nedre regionerna" uppåt på magen och magen var stenhård. Mitt i allt detta onda, så håller lillfisen på med sina akrobatiska övningar som gör så att det känns som att magen ska spricka. Jag var så öm på magen, kunde knappt röra den. Bara jag tog med fingertopparna, så gjorde det ont. Kändes som ett enda stort blåmärke. Men det som inte dödar.....
 
Och sen var det så sjukt varmt ute igår. Snacka om att jag var gnällig, svettig och allmänt off. Tilde kom hem från dagis och var alldeles blöt i svett, trots att hon bara hade en klänning och tunna strumpbyxor på sig. Som den snälla mamman jag är, så föreslog jag ett svalkande bad ute på balkongen. Det uppskattade hon. Och jag....ja jag satt på en stol bredvid och var såååå avundsjuk. Det är jobbigt och påfrestande att vara gravid i vanliga fall... Men när det är så här jädrans varmt, då är det nästan olidligt. Man blir svettig bara av att vara...
 
 
 
 

Newbie

Publicerad 2014-05-21 10:36:54 i Tips från coachen

 
Jag fullkomligt älskar Newbie..
De är såå fina!
Jag må gilla färg, men tycker lika mkt om detta också.
 
( Och NEJ, jag har inte köpt något av detta...Men JA, det kliar i fingrarna)
 
 

Kupongmamma

Publicerad 2014-05-21 09:16:24 i Shopping



Igår köpte jag lillfisens första blöjor. Det kändes konstigt på något sätt. Märklig känsla.
 


Helt ärligt, så kände jag mig som en sån där "kupongmamma" som man ser i USA. Går något program på tv, där folk är helt galna vad gäller kuponger. Det har värsta lagret hemma och tack vare dessa kuponger, så har det knappt betalat något för det. Lite så kände jag mig när jag köpte blöjorna. Men vad fasen, blöjor är inte gratis och när det dyker upp bra erbjudanden så får man passa på. Nu kan båda kidsen göra sina behov ett tag framöver i alla fall. Och jag sparade 135:-.... Det ni!
 
 

Vecka 33

Publicerad 2014-05-20 11:09:50 i Andra graviditeten

Graviditetsvecka 33 ( 32+0 - 32+6 )
 
Bebisen:
I vecka 32 väger din bebis närmare 1.8 kg och är c:a 44 cmfrån topp till tå.

Under den här perioden rör bebisen sig mer och kraftfullare än någonsin. Kommande veckor bli utrymmet att röra sig allt mindre, och den så kallade fosterställningen blir den enda möjliga. Håll reda på fosterrörelserna och kontakta MVC om de plötsligt skulle minska i frekvens och/eller intensitet.

Tillväxttakten avtar nu något och utgörs främst av ökat underhudsfett som också gör att bebisen ser rundare och mindre skrynklig ut. Amningsreflexen är utvecklad och vid beröring av kinden vänder bebisen på huvudet för att söka efter bröstet, och beröring av underläpp gör att den öppnar munnen. Den klarar också att suga och svälja på ett koordinerat sätt.

Du:

Din livmoders översta del finns nu c:a 13 cm ovanför naveln. Nu när bebisen vuxit sig så stor och livmodern är högre i buken kan du märka av en ny upplevelse: när bebisen ligger uppochner i mage kan den sparka uppåt och träffa dina revben. Trycket kan göra att det känns ömt, särskilt om bebisen fastnar med en fot mellan revbenen. Du kan delvis förhindra detta genom att sitta upp så mycket som möjligt.

Då bebisens behov av vitaminer och mineraler är större än någonsin nu så bör du fortsätta att äta ditt vitamintillskott ända fram till förlossningen. Om du inte redan har gjort det så kan det vara ide att skriva ett förlossningsbrev där du bland annat berättar om hur du ser din förlossning och vad du vill undvika.

 

 

 

Egna tankar:

Det börjar vara lite halvjobbigt nu. Nu börjar det verkligen kännas att man är gravid. Igår klippte jag tånaglarna. Var ju alldeles svettig efteråt. Puh. Det gick, men inte är man ju smidig. Jag är så varm också. Alltså sjukligt varm. Igår på dagen kände jag hur jag liksom började svettas på fötterna. Får "kärringakörningar" (svettas) och håller på att dö. Vill bara slita av mig alla kläder. Foglossningen lyser med sin frånvaro. Vet inte om det beror på att jag har haft möjligheten att vila och ta det lugnt, eller om den faktiskt har försvunnit helt. Den försvann i den här veckan när jag väntade Tilde. Det vore ju som ganska skönt om den faktiskt var borta. Förutom att jag är en stor vandrande svettlurk, så tycker jag att jag mår ganska bra nu. Visst har jag krämpor, men vad fasen...det får man ta. Igår hade vi klarat av 80 % av graviditeten. Nu återstår det bara 20 %. Det är ju ingenting! 55 dagar kvar till beräknad födsel. Nu går det undan. Snart är vi tvåbarnsföräldrar. Galet!

 

 

 

 

 

Till bebis

Publicerad 2014-05-19 10:20:41 i Shopping

 
Jag är lite av ett kontrollfreak. Vill gärna ha klart allt innan bebis nummer två tittar ut. Det är lite småfix kvar, samt att beställa en vagn. Vi var överens om vagn, tills min käre man såg prislappen. Jag "glömde" visst att nämna den "lilla" detaljen.... Så vi får väl se vad det blir för vagn i slutändan.
 
Efter att ha tvättat upp alla små kläder, så kan man väl säga att vi har kläder i storlek 56 & 62... Kan hända att det kan bli något plagg till. Man vet aldrig med mig. Men vi står inte helt utan kläder i alla fall. Men filtar, snuttisar och sånt behövs.
 
Har sett ut några go´bitar:
 
 

Filt Bliss Sthlm ( www.jollyroom.se )
Eller denna:
 

Mysig filt från Elodie Details.
Finns också på www.jollyroom.se
 
 

Snutte från Teddykompaniet, finns överallt
 
 

En till snutte, hittade denna på www.jollyroom.se
 
 

En babysitter "2ME" från www.jollyroom.se
Vi har en babysitter, men man måste hjälpa till att "gunga" den.
Denna gungar "själv" när bebisen rör sig.
 
 
Candide babykudde från www.lekmer.se
 

Finns ju massor man vill ha. Men man får försöka att behärska sig. Och det är ju inte min starka sida. Vill ha allt. Helst nu. Avvakta vet jag inte hur man gör. Någon som kan lära mig?
 
 
 

Helgen

Publicerad 2014-05-19 07:59:16 i Livet

 
Helgen kom och gick lika snabbt. I fredags var vi och tittade på fotboll. Snogeröd hade hemmamatch och vädret var kanon, så vi passade på att titta. Tilde var supernöjd över detta. Som denna lilla dam hejade på sin pappa och laget. I got a feeling att denna lilla tös kommer att börja spela fotboll i framtiden. Matchen slutade med 3-1 till Snogeröd, så vi fick hem en glad pappa/man sen.
 
 
Lördagen blev lugn. I alla fall för min del. Fick onda förvärkar mitt på dagen. Var tvungen att lägga mig och vila en stund. Molande värk, typ mensvärk, som kom och gick i två timmar. Sammandragningar har jag titt som tätt, men det är inget som känns. Men detta var en ny upplevelse. På kvällen såg vi film och bara tog det lugnt.
 
Igår fick jag sovmorgon, vilket var superskönt. Efter frukost tog jag och Tilde itu med hennes kaotiska rum. Trodde att det skulle bli protester, men hon var väldigt duktig och deltog. Vi städade och rensade, så nu är det ordning och reda där inne. Sen hur länge detta kommer att vara....ja, det är ju en annan femma. Men allt är bättre än fredagens kaos:
 
 
Måndag idag och det innebär en ny vecka. Barnet är lämnat på förskolan och jag ska ta itu med lite plugg.
 
 

Blir aldrig less!

Publicerad 2014-05-16 14:01:03 i Kärlek

 
Jag älskar denna låten och har så gjort från första stund. Tanken var att vi skulle ha denna som "första låt" på vårt bröllop. Men den hade inte hunnit släppas då, tyvärr. Vi letade överallt. DJ:n letade. Men tyvärr hittade vi ingen bra version med bra kvalité på ljudet. Så synd. Den är perfekt. Den är så fin. Jag älskar den. Varje gång jag hör den tänker jag på min fantastiska man. All of me, loves all of you ♥
 
 
 

Tusen tack!

Publicerad 2014-05-16 07:55:58 i Familjen



De senaste kvällarna har denna lilla tös somnat som vanligt i sin säng, men har vaknat redan vid 22-23 tiden och kommit in till oss. Utan tårar och utan att ens säga något. Hon har bara klättrat upp i våran säng och lagt sig till rätta. Det är supermysigt att sova tillsammans. Men att vara höggravid, varm som ett element och smidig som ett kylskåp....ja då vill man ha lite space! I alla fall jag.
 
Igår vaknade hon strax innan 23 & kom inspringandes till oss. Vi var båda vakna då. Jag bestämde mig då för att hon skulle sova i sin egen säng inatt. Kände att jag var i behov att få sova ordentligt, i den mån det går...och utan att någon ligger kloss mot en/på en. La mig på madrassen i damens rum. Hon skulle inte sova i sitt rum. "Sova mamma-pappas sääääng"... Robban kom också in efter en stund och det slutade med att vi två la oss på madrassen och låg där tills hon hade somnat. Bra eller dålig lösning, det kvittar... Hon har sovit hela natten i sitt rum! Jag har sovit som ett barn och känner mig utvilad och pigg!
 
Idag kan det inte bli annat än en bra fredag!
Har lämnat en pigg och busig dam på dagis och jag ska ta itu med lite skoluppgifter.
 
Puss!
 
 
 
 
 

Bra eller anus?

Publicerad 2014-05-15 20:51:54 i Andra graviditeten

 
Klänningen är av märket Mamalicious

Så här ser klänningen ut på, som jag beställde till bröllopet vi ska på. Den sitter bra nu. Men då är den stora frågan om den sitter lika bra om två veckor? Vågar man chansa? Eller ska jag ha en plan B? Jag gillar den och tycker att den känns somrig. 
 
Vad tycker ni? Godkänd? Bör jag ha en plan B?
 
 
 
 
 
 

Kärlek!

Publicerad 2014-05-14 11:19:20 i Tips från coachen

 
 
 
Åååh, hur fina var inte dessa? Jag tror att jag dör söthetsdöden!
Hur ska jag kunna hålla fingrarna i styr och inte beställa nån av dom?
 
Finns hos: www.hafva.se
 
Iiiiiih, så fina!
 

Bm-besök

Publicerad 2014-05-14 11:06:59 i Andra graviditeten

 
Idag var det då dags för ett besök hos barnmorskan. Jag tycker att dessa besök är rätt mysiga att gå på. Egentligen gör man ju som samma sak varje gång, men jag tycker ändå om dom. Och jag tycker om min barnmorska. Har fått en väldigt lättsam och positiv barnmorska denna gången. Det gillas. När jag väntade Tilde fick jag byta barnmorska 6-7 gånger. Det var lite lagomt tröttsamt. Allt såg i alla fall bra ut, både med mig och bebis. Bebis ligger med huvudet neråt, precis som jag har misstänkt, men är inte fixerat. Så än finns där tid och utrymme för att kunna röra på sig. Vågen visade en viktuppgång på 5 pannor. Min bm tyckte inte att det var något att gnälla över. Tack för det säger jag!
 
 
 
 

Sunkmorsa?

Publicerad 2014-05-13 12:42:41 i Allmänt

 
Jag börjar känna mig lite...sunkig! Blek, sliten och tråkig. Känner att jag är i ett stort behov av en uppfräschning. Helst redan igår. Och allra helst i förrgår. Man ser alla fräscha mamisar överallt och själv är man bara...sunkig! Sunkig och blek. Jag är i stort behov av lite färg på kroppen! Känns som att man nästan är genomskinlig.
 
Jag skulle vilja klippa och färga/slinga håret. Det börjar vara dags för det. Bli lite ompysslad för en stund. Vardagslyx!
 
Skulle även vilja göra något åt mina torra och eländiga fötter. Usch. Jag hatar ju fötter, så jag vill inte ens röra i dom. Men någon annan får jättegärna pyssla om mina trötta fötter en stund och göra dom lite sommarfina/fräscha. Det hade dom och framför allt jag uppskattat.
 
Fantiserar om massage, ansiktsbehandlingar och sånt... Hur underbart vore inte detta? Men när ska man ha råd eller tid för sånt?
 
 
 
 
 

Vecka 32

Publicerad 2014-05-13 12:04:20 i Andra graviditeten

 
Graviditetsvecka 32 ( 31+0 - 31+6 )
 
 
Bebisen:

Bebisen är nu omkring hela 42 cm från huvud till tå och väger omkring 1.6 kg. Den här veckan är en milstolpe i bebisens utveckling då lungorna får förmågan att fungera på egen hand tack vare bildandet av en "surfaktant" som hindrar att lungblåsorna faller ihop om bebisen av någon anledning skulle förlösas och bli tvungen att andas utanför livmodern.

Öronen är nästan helt färdigutvecklade, både de yttre och inre delarna, och bebisen kan höra din röst som den också kan känna igen efter förlossningen, tillsammans med andra vanliga ljud.

Bebisen bildar också underhudsfett och hudfärgen är mer rosa än röd vid det här laget (för "vita" bebisar). Naglarna är så långa att bebisen kan råka riva sig med dem inuti livmodern.

 

Du:

Den övre delen av din livmoder är nu ungefär 11 cm ovanför navlen och din vikt har sannolikt ökat med mellan 9 och 12 kg. Viktökningen utgörs främst av moderkakan, blodvolym, livmoder, bröst, underhudsfett, vatten och fostervatten, förutom själva bebisen förstås.

Då ligament och muskler i korsryggen börjar mjukna och slappna av inför förlossningen så kan det hända att du börjar få ryggvärk. Det finns inte mycket man kan göra för att förhindra detta förutom att försöka göra det så bekvämt som möjligt för sig.

Det är också vanligt att få halsbränna under de sista veckorna eftersom livmodern inte lämnar mycket plats kvar för magen och dess innehåll som då kan pressas upp i matstrupen. Det kan hjälpa att äta mindre måltider fast oftare.

 



 

Egna tankar:

Att bebisen är ca 42 cm lång nu, det känns och märks! Det börjar bli trångt där inne nu. Sparkarna är inte lika tydliga nu, utan det är mest rörelser. Sedan i lördags har denna lilla krabat varit väldigt aktiv. Mer än vanligt. Har känts som att den försöker ta sig igenom magen. På allvar alltså. Jag vet inte hur jag ska sitta eller ligga för att det ska kännas bekvämt. Hur jag än vrider och vänder på mig, så känns det lite obehagligt.

Jag känner mig piggare nu. Vet inte om det beror på att jag har varit väldigt noga med att ta mina järntabletter eller om det beror på att jag har fått vila upp mig ordentligt. Utan några måsten. I vilket fall som helst, så känns det skönt att ha fått tillbaka lite energi. Imorrn vankas det bm-besök. Ska bli kul att se om mitt järnvärde ser lite bättre ut än för 2 veckor sen. Hoppas det!

 

 

 

 

 

 

Denna tös

Publicerad 2014-05-12 11:46:02 i Tilde 2-4 år



Tilde är inte så stor i maten. Varje dag är en kamp. En kamp som oftast slutar med att hon knappt äter något ( i våra ögon sett) eller bara någon tugga. Men jag antar att hon äter när hon är hungrig, för hon är ju inte undernärd eller nåt sånt.  Igår gjorde jag hemmagjorda biffar, potatis och gräddsås till middag. Vanlig husmanskost brukar ju gå hem hos barn. Och det gjorde det! Hon åt upp rubb och stubb.
 
Vi är väldigt noga med att berätta hur glada vi blir när hon äter upp sin mat och att man måste äta för att bli stor & stark. Detta verkar denna lilla tös ha "snappat upp". Vi brukar också köra "Också tar vi en tugga för..." och det är något Tilde tycker är kul. Av någon konstig anledning funkar det i de allra flesta fallen.
Igår vid middagsbordet så körde vi den "leken". Minns inte om det var jag eller Robban som hade tagit en tugga, men när vi hade gjort det så säger Tilde (med världens största leende på läpparna):
 
- " Åååååååh, vad duktig! Nuuuu blev Tilde glaaaaad " och sen ville hon ge en puss & kram. Som ni kan se på bilden, så fick Robban ta emot den matiga pussen.
 
Jag fattar inte vart hon får allt ifrån. Hennes kommentarer kan nog få vem som helst att dra på smilbanden. Man får sig ett gott skratt varje dag. Älskade lilla unge!
 
 
 
 
 

Babynest

Publicerad 2014-05-11 19:45:35 i Shopping

I fredags kom bebisens fina babynest som jag beställde av en tjej i Helsingborg. Såå fint och gosigt. Jag vill typ sova i det själv. Varför finns det inte nåt nest för vuxna? Jag hade lätt beställt ett! 


Tror ni att bebisen kommer att trivas i sitt babynest? Det tror ( & hoppas) jag att den ska göra!


Men åh!

Publicerad 2014-05-11 13:45:22 i Allmänt



Denna vill jag ha i våran hall. Helst nu. Och allra helst igår. Ge mig!
Finns på Åhléns och för 1599:- så är den eran. Eller min.
 
 
 

Mobil

Publicerad 2014-05-11 13:18:45 i Tips från coachen

 
Jag letar och letar efter en mobil till spjälsängen. Det finns två stycken jag har fastnat lite extra för.. I wonder why? Men visst är dom fina?
 
 
 
 
Dom är kanske inte så neutrala, men det kan kvitta. Dom är fina!
Vad tycker ni?
 
Är av märket Skiphop och dessa fann jag på bl.a www.lekmer.se
 
 

Ivrig tjej!

Publicerad 2014-05-10 15:38:52 i Andra graviditeten


I några veckor har jag varit sugen på att skruva ihop spjälsängen, men har känt att det har varit liiite väl tidigt. Dom senaste dagarna så har jag kommit in i den berömda "boa"-perioden. Jag vill fixa iordning här hemma. Städar, plockar och försöker få nån slags ordning här hemma som ska kunna vara längre än bara någon dag. Helst vill jag ju köpa en massa nytt & göra om, men ja...den ekonomin har inte jag för tillfället. 

Igår kunde jag dock inte motstå frestelsen och hämtade in spjälsängen från förrådet. Skruvade ihop den, torkade av den och gjorde iordning den. Nu är det bara någon mysig filt, en sängmobil och lite smått som saknas. Spjälskyddet ska torka, sen ska det oxå på plats. Iiih, det ska ligga en liten bebis i den om ca 2 månader. Det är crazy!!!




Jag vet ju att det är två månader kvar tills bebis är beräknad.  Men jag lär tyvärr ha fullt upp i skolan fram tills vattnet går. Jag har nämligen inget sommarlov eller semester.  Så jag kände att det är lika bra att göra bort detta nu när jag har tid. 

Och när jag ändå är igång påbörjade jag även projektet att tvätta upp dom små pluttiga plaggen i stl 56. Så små dom är! Har svårt att minnas att Tilde har varit så liten.


I wish...

Publicerad 2014-05-09 12:35:24 i Allmänt

 
Fick frågan vad jag önskar mig när jag fyller år av min käre man. Tankarna har snurrat. Men om jag får önska fritt, så skulle jag vilja ha detta:
 
 
 
En Kitchen Aid skulle jag vilja ha, dels för att den är snygg men också för att den skulle underlätta bakningen.
 
 
Denna lampan av märket Kartell har jag suktat efter väldigt länge och den står fortfarande på min önskelista
 
Nappula ljusstakar av märket Iittala
 
 
Vinglas Essence (vitvin), även dom från Iittala
 
 
 

Michael Kors klocka
 
 
 
Jag brukar vara billig i drift, men nu drog önskningarna iväg liiiitegrann...
Som sagt, önska kan man ju alltid göra.
 
 

Vecka 31

Publicerad 2014-05-07 09:28:08 i Allmänt

 
Graviditetsvecka 31 ( 30+0 - 30+6)
 
Bebisen:

Nu kanske det börjar kännas som att du varit gravid i en evighet och det kan vara svårt att tänka sig att du ska vara gravid i ytterligare 10 veckor. Men din bebis måste fortfarande växa till sig en hel del innan han eller hon är redo att komma till världen. Bebisen är nu 41 cm från topp till tå och väger omkring 1,4 kg.

Även om din bebis ligger skyddad av fostervattnet och livmodern kan den känna och reagera på smärta. Man kan se med ultraljud hur bebisen övar på att andas för att göra sig redo för världen utanför. Om den sväljer fostervatten i fel struprör kan du känna hur den får hicka

Om din bebis föddes nu skulle den kunna hålla sig varm utan kuvös. Huden börjar bli mjuk och len allteftersom underhudsfettet utvecklas. Fettet isolerar mot kyla och fungerar som en energireserv.

Du:

Din livmoders översta del kan du nu känna c:a 10 cm ovanför navlen. Livmodern, moderkakan och vätskemängden kommer att öka stadigt under de kommande 10 veckorna och du kommer förmodligen att gå upp ungefär ett halv kilo per vecka.

Eftersom du blir större blir det allt svårare att röra sig snabbt. Du är inte längre så smidig och du bör vara försiktig för att undvika att trilla och skada dig eller bebisen. Tänk på att bibehålla en god hållning när du sitter och står; det kommer att underlätta för dig och minska risken för smärtor i ryggen. Du bör rulla över på sidan innan du stiger upp efter liggande position för att undvika att belasta magmusklerna som är uttänjda och svagare än normalt.

 

 Så här ser magen ut när vi nu har gått in i vecka 31 ♥
 
Egna tankar:
Jag är snart inne på tredje veckan med denna långdragna förkylning. Känns som att jag aldrig blir av med den! Jag sover kasst på nätterna, dels pga förkylningen men också för att det är svårt att hitta en skön sovställning. När jag väl hittar mig en skön ställning, är det någon där inne som protesterar hejvilt! Denna bebis är mkt mer aktiv än vad Tilde var. Jag kan sitta med händerna på magen och känna precis hur den rör sig där inne. Vi har fått kallelsen till tillväxt-ultraljudet nu. Känner mig dock inte orolig. Hittade min journal från graviditeten/förlosningen med Tilde och kunde där se att denna bebis är mindre än vad Tilde var i samma vecka. Men den är ändå lite större än vad som anses vara "normalt". Jag hatar den benämningen. Vem är det som anser om en bebis är normalstor eller inte? Ska i alla fall bli kul att få titta på bebis igen. Då kan jag hålla ut dom få veckorna som är kvar av graviditeten...
 
 

Didriksons

Publicerad 2014-05-07 09:01:51 i Shopping

 
 
Har precis slängt iväg en beställning på nya regnkläder åt lilla fröken fräken. www.lekmer.se  hade lite rabatt på deras regnkläder, så jag passade på att beställa.

Babynest

Publicerad 2014-05-05 22:05:11 i Shopping


Ja, då har jag beställt ett babynest till bebis. Fastnade för detta tyg och färg. Det kändes diskret och neutralt & I like it. Hoppas att bebis ska sova gott i det!




Det vankas bröllop

Publicerad 2014-05-05 13:09:03 i Shopping

 
...i slutet av denna månad. Jag har letat och letat efter en klänning, men inte hittat någon direkt som har fallit mig i smaken. Jag har en massa krav också på hur jag vill att den ska se ut. Jag tror att jag kan ha hittat en klänning nu, som i alla fall på bild, uppfyller mina krav. Har precis klickat hem denna:
 
Vad tror ni, kan denna funka på ett bröllop?
Jag tyckte att den var fin och den ser skön ut. Hoppas att den ska vara lika fin på också.
 
 
 
 
 

Inget mansion

Publicerad 2014-05-05 11:51:45 i Andra graviditeten

 
Ibland undrar jag om bebisen har fått storhetsvansinne eller nåt. Det känns som att ungen tror att den bor i ett stort mansion, med hur mkt yta som helst, med tanke på de akrobatiska övningarna den håller på med vissa dagar. Jag är ledsen att säga det, men det är inget mansion...utan bara en enrummare!
 
Känns precis som att magen/huden kommer att spricka vilken sekund som helst när dessa övningar utförs. Kan inte påstå att det är speciellt behagligt, men what to do? Det är bara att gilla läget och sträcka på sig, så att lillungen får plats där inne.
 
 
 
 
 

Varför?

Publicerad 2014-05-05 09:45:17 i Tips från coachen

 
Av en gammal (o)vana, gick jag in på Polarn & Pyrets hemsida. Och det var ju väldigt dumt gjort. De har fått in en massa fina, somriga kläder där. Kolla in dessa godbitar:  
 
 
Hur sött var inte detta?
 
 
 

Jag dör lite halvt! Så fint!
 
 
 

Jag hade verkligen inte tackat nej till dessa plagg. Så fina och somriga!
 
 

Om

Min profilbild

Fru Larsson

Sandra heter jag och bor tydligen i Sveriges "tråkigaste stad" Eslöv. Jag gifte mig med mannen i mitt liv 27 juli 2013. Tillsammans har vi våran dotter Tilde född 2011 och lillebror Eddie född 2014. Skriver om oss och våran vardag. Varmt välkomna att följa oss & vår vardag!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela