- Familjen Larsson & livet -

Ibland så...

Publicerad 2014-08-31 11:32:10 i Livet

...blir jag lite imponerad över mig själv!

I torsdags fick jag nåt ryck, trots bristen på sömn. Skulle få besök av en klasskompis, så jag slängde ihop en paj OCH gjorde kanelbullar. När pajdegen var klar och bulldegen på jäsning, passade jag på att amma lilleman. Sedan var han mätt och belåten. Han somnade gott. Tilde hjälpte mig med kanelbullarna. Sedan hann jag fixa resten av pajen och diska undan disken oxå. Plötsligt händer det!



Tog dock inte många minuter för mig att somna på kvällen... Livet som tvåbarnsmamma!




Skulle köpa glass...

Publicerad 2014-08-31 10:25:09 i Shopping

Vi skulle bara gå ner på stan för att köpa  en glass. Årets sista mjukglass. Men vi råkade visst komma hem med lite annat oxå. Ooops!


Jag är svag för modellen på byxorna. Tycker de är såå fina och ser grymt sköna ut. Lite tuffare än vanliga mjukisar oxå. Som den svaga människan jag är, så kunde jag inte låta bli.
Farmor köpte den fina mössan med finaste motivet!


...och även detta fick lillebror av farmor.



Storasyster fick sig en tunika. Att de har en snäll farmor!

Jag passade på att bunkra upp med trosor till fröken T. Vi kämpar på med projektet "sluta med blöja" och det tar sig! Men små olyckor kan lätt hända. 

Jag unnade mig oxå nåt... Två nagellack. Yeeeey! 



1 månad

Publicerad 2014-08-25 20:00:28 i Eddie 0-1 år

 
Han är redan 1 månad gammal, våran lilla Eddie. Kan man stoppa tiden? Herregud vad tiden går fort.
 
Eddie fortsätter att vara världens snällaste lilla kille. Han gör inte mycket väsen av sig. När han är hungrig eller har lite knip i magen, kan han pipa lite. Han har börjat le på riktigt nu. Och hans smilgropar gör ju att man dör söthetsdöden varenda gång.
 
Vid senaste besöket på BVC visade vågen att han nu ligger på stadiga 5940 gram och är 59 cm lång. Han följer sin kurva perfekt! Berättade för BVC-sköterskan att jag tycker att han är så "med" och kollar sig omkring. Hon testade om han kunde fästa blicken och följa med med huvudet...och det kunde han! Man blir stolt som en tupp!
 
Och när man talar om trollen, så var det visst nån som vaknade nu och vill ha sig lite mat!
Plikten kallar!
 
 

Prommis

Publicerad 2014-08-21 12:16:38 i Livet


Igår bestämde jag och maken att vi skulle luncha tillsammans. Lite småmysigt sådär. Han tog bilen till jobbet på morgonen, så jag gick till hans jobb. Inget mer med det. Men efter halva vägen kom regnet. Och det var inget duggregn precis. Som tur var, så var jag ändå så pass smart att jag tog regnskyddet från Tildes vagn eftersom att det andra ligger i bilen. Själv gick jag med en tunn jacka och gympaskor. 



Har länge tänkt köpa stövlar & regnkläder, men det har stannat vid tanken. Men nu börjar det vara dags. På allvar. Vill kunna vara ute, utan att vara dyngsur efter 5 minuter. Men hur roligt är det att köpa sånt? Roligare att köpa saker till barnen & hemmet.


Funky Kidz

Publicerad 2014-08-19 21:02:12 i Tilde 2-4 år


Nu när lillebror är här, så tyckte vi att det var extra viktigt att Tilde ska få lite "egentid" med oss. Tilde älskar musik och dans, så valet av en aktivitet var väldigt enkelt. Vi har anmält henne till Funky Kidz. Ska bli jättekul och se vad hon tycker om det. Jag tror att hon kommer att älska det. Önskar att det fanns nåt sånt när man själv var liten. Det är så kul att dansa!

Hon fyller ju år snart oxå, så jag har beställt lite "träningskläder" åt henne:

Från H&M 



Huvud till salu

Publicerad 2014-08-16 11:18:49 i Livet


Har känt mig hängig hela veckan. Sjukligt trött, även om vi får sova bra på nätterna. Och de senaste dagarna har jag även vilat med Eddie. I torsdags sov/vilade vi tillsammans i två timmar. Galet. Men väldigt skönt och välbehövligt. 

Igår efter lunch hände samma sak. Somnade tillsammans med Eddie. Helt färdig. Tilde var världens snällaste och såg på Barnkanalen under tiden. Men då kom ju det dåliga samvetet knackandes på min axel efteråt. Fy! Vi har världens finaste och snällaste tjej. Trots att vi befinner oss mitt i den "underbara" 3-års trotsen och håret är på väg att bli grått. 

Ännu en gång, varför dricker jag inte kaffe? Får ju inte dricka Celsius ännu. Hur vaknar man upp ur detta zombie-mode? Anar dock att det är en förkylning på G. Huvudvärk, hängig och helt färdig.


Detta är så förbaskat mysigt. Ligga tätt intill och känna den goda bebisdoften. Lyssna på andetagen. Love it!



Tillbaka till vardagen

Publicerad 2014-08-11 20:26:40 i Tilde 2-4 år


Imorrn är det dags för dagis igen för Tilde. Storbarnsavdelningen. Vad hände? När blev hon så stor? 

Hon saknar sina vänner & det ska bli skönt med rutiner igen. Vi behöver det, efter att ha varit lediga sen midsommar.

Sommaren blev väl inte riktigt som jag hade tänkt mig pga en tung graviditet. Men jag tror att hon har haft det rätt bra ändå. Hon har världens bästa farmor,farfar och faster som har tagit med henne på olika aktiviteter. Det har varit så himla uppskattat! 

Damen sover gott sen en timme tillbaka. Tog inte många minuter att natta henne ikväll. 


Våran fina stora tjej!

Hungrig liten herre!

Publicerad 2014-08-07 17:25:20 i Eddie 0-1 år

 
På hembesöket som BVC gjorde i onsdags förra veckan, så hade Eddie gått ner ännu mera i vikt. Men det var inga farliga siffror. Bara att fortsätta amma, amma, amma. Och amma har jag gjort. Känns som att jag inte har gjort annat än suttit med denna söta lilla herre, hängandes i tuttarna. I måndags när vi var på ny kontroll, så hade han gått upp...med råge! 250 gram på 5 dagar! Så jag kunde ju verkligen pusta ut och inse att tuttarna inte bara var fyllda med luft. Dom är nog fyllda med grädde, med tanke på den viktuppgången.
 
Han fortsätter att vara en nöjd herre. Sover bra på nätterna och äter var 3:e timme ungefär. Det är helt klart godkänt för min del. Han har varit vaken väldigt mycket de senaste dagarna. Jag blir så imponerad över hur "med" han är redan. Han vrider på huvudet och tittar på en när man pratar med honom. I timmar kan han ligga och bara titta sig omkring och liksom vara nöjd med det.
 
 
 
Älskade lilla Eddie! ♥
 
 
 

Börja dricka kaffe?

Publicerad 2014-08-07 16:58:56 i Livet

 
Nu på sista tiden så har jag börjat överväga att börja dricka kaffe. Känns som att jag skulle behöva det. Jag är trött. Känns som att tröttheten har kommit ikapp en nu. Första veckan var jag "high on life" och hade svårt att sova/koppla av. Jag behövde verkligen sova, men det gick inte. 
 
Sen när man har en 3-åring hemma, som absolut inte vill vila på dagen, så kan man inte lägga sig och vila när bebisen gör det. Det finns liksom inte på världskartan. Inte hos oss i alla fall. Tilde vill absolut inte sova, även om hon vissa dagar skulle behöva en liten powernap. Och hur vi än gör, så kommer vi (jag och maken) inte i säng förrän tidigast 23 på kvällarna. Hur gör man?
 

 
 

Tiden räcker inte till

Publicerad 2014-08-03 15:05:25 i Familjen

 
Tyckte att tiden gick fort innan. Men nu med två barn, så går den liksom ännu snabbare. Man hinner knappt vakna, så har hela dagen gått. Bloggen är inte högt prioriterad för tillfället, om än jag älskar att skriva. Det får bli ett inlägg när tiden finns. Men några dagliga inlägg hinns definitivt inte med.
 
Det har varit full fart sedan Eddie kom till världen. Vi har firat svärfar som har fyllt år. Min pappa har varit hos oss en vecka. Och den veckan gick verkligen hur fort som helst. Vi har även haft lite besök av vänner. Och mamma mia så fina presenter barnen har fått! Jag har varit i skolan ( med Eddie). Det rullar liksom på, hela tiden.
 
Sedan har vi börjat lära känna våran nya lilla familjemedlem. Han är en otroligt snäll liten herre. Han äter, sover, pissar och skiter. Gör inte mycket väsen av sig. Han är en vaken kille som redan är med i "matchen". Han verkar vara väldigt tillfreds med livet. Börjat vara vaken mycket de senaste dagarna. Ligger och bara tittar sig omkring och är väldigt nöjd med det. Han är, precis som sin syster, väldigt stark i nacken redan.
 
Storasyster är väldigt mån om sin lillebror. Hon ger han nappen när han gråter, stryker och pussar på han så ofta hon får chansen. Ibland kan det bli lite "hårt", men hon tar försiktigt när man säger åt henne att lillebror är så liten och att man får vara lite försiktig. Jag tycker att hon har tagit det hela väldigt bra. Vi är noga med att ge henne egentid med oss båda. Nu har det dock blivit mycket tid med Robban, då jag agerar mjölkmaskin åt herrn. Men hon är en fantastisk storasyster! ♥
 

Tilde hämtade sina saker och la sig bredvid lillebror, det säger väl en hel del hur omtänksam och go´ hon är?
 

Om

Min profilbild

Fru Larsson

Sandra heter jag och bor tydligen i Sveriges "tråkigaste stad" Eslöv. Jag gifte mig med mannen i mitt liv 27 juli 2013. Tillsammans har vi våran dotter Tilde född 2011 och lillebror Eddie född 2014. Skriver om oss och våran vardag. Varmt välkomna att följa oss & vår vardag!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela